• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
branko_d - специалист
котлето е Висман
LazarGanev - "Велик майстор"
Хвърляй кашоните :)
branko_d - специалист
здравейте,
преди няколко дни си купих термодатчик за управление на газовото котле тип COMPUTHERM Q7 RF но откакто съм го пуснал все се чудя дали работи както трябва. Настройл съм го да поддържа 20 градуса и котлето се включва при тази температура или при 19,9. Чудя се само дали котлето трябва да се включва близко да зададената температура за да я поддържа или трябва да падне и да се включва за да я достигне?
В случая, че имам този датчик има ли смисъл въобще да пипам термостата върху радиатора и да му променят степента между 1 и 5 или щом съм си задал температурата отварям всичко на 5 и датчика си регулира всички?
Как да съм сигурен, че той работи нормално? Четох ръководството но не ми стана много ясно.
Може би въпроси са глупави, но миналата зима плащахме страшни сметки и купих ме този датчик за да не се повтаря това и ако сега датчика нефункционира както трябва просто няма смисъл от всичко.
Благодаря ви предварително.
Всички термоглави на макс, както и температурата в отоплителната инсталация. Поддържа ли зададената температура, значи работи :)
bugsbunni - специалист
branko_d написа:
здравейте,
преди няколко дни си купих термодатчик за управление на газовото котле тип COMPUTHERM Q7 RF но откакто съм го пуснал все се чудя дали работи както трябва. Настройл съм го да поддържа 20 градуса и котлето се включва при тази температура или при 19,9. Чудя се само дали котлето трябва да се включва близко да зададената температура за да я поддържа или трябва да падне и да се включва за да я достигне?
В случая, че имам този датчик има ли смисъл въобще да пипам термостата върху радиатора и да му променят степента между 1 и 5 или щом съм си задал температурата отварям всичко на 5 и датчика си регулира всички?
Как да съм сигурен, че той работи нормално? Четох ръководството но не ми стана много ясно.
Може би въпроси са глупави, но миналата зима плащахме страшни сметки и купих ме този датчик за да не се повтаря това и ако сега датчика нефункционира както трябва просто няма смисъл от всичко.
Благодаря ви предварително.
Няма ли да се похвалиш за сметката? И аз мисля да свърша тази работа но ....... :wallbash:
dimitar.z - специалист
А аз съм от два дни с термостат за управление на газовия котел. Засега на ден ми гори по 5лв. газ/ 50кв.отопляема площ.
dundurma - специалист
dimitar.z написа:
А аз съм от два дни с термостат за управление на газовия котел. Засега на ден ми гори по 5лв. газ/ 50кв.отопляема площ.
и това ако е евтино..........здраве му кажи.
filmatoplo - майстор
На мен ми излиза по 3,30 лв на ден с дърва :wink: и ми писна от хамалогия .
bugsbunni - специалист
dundurma написа:
dimitar.z написа:
и това ако е евтино..........здраве му кажи.
Ако 150 лв на месец е скъпо за отопление , сподели с какво се топлиш ти та и ние да се греем на далавера. :partyman:
dundurma минава за пастор на "Църквата на верните последователи на Бог Климатик" :wink: (майтап). Предлагам да не разводняваме темата с многократно предъвквани спорове кое е най-евтино, кое е най-комфортно, че кеф цена нямал и т.н.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29

Тема "Отопление на газ-изгодно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: