• 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Проблема ще е в открит вариант - заради декоративни "чашки" на кранове, да не се допират или да се застъпват(прекалено близко ми се виждат). Но при шкаф-мивка даже е по-добре заради чекмеджета.
За монтажа монтажна лента, можеш да ги заместиш с изрязани ленти от UD. Можеш да сложеш и нещо като шумоизолираща подложка - фибран, подложка за ламинат или други подобни продукти - но вента е непостоянно работещ и не е чак толкоз е важно шумоизолация му.
VLADO66 - майстор
С пяна ,ама трябва да има с какво да ги подпреш докато стегне.
ivanvasilev1970 - специалист
тази монтажна лента хич не ми се струва подходяща за грапавия ми таван...няма да хване здраво...
Ще купя тънък фибран 5мм - него ще залепя за тавана с... :? монташна пяна за топлоизолации става ли? трябва д е нещо дето не набъбва много...
сетих се за това лепило:
http://www.denicom.bg/articledetails.php?ArticleID=361

4 см наклон на въздуховода за 2 м разтояние достъчно ли е? или трябва повечко?
chapara - майстор
Изображение

Разстоянието м/у изводите трябва да си е 8 см., първо за да можеш по лесно да извъртиш дупките на фаянса и лепилото да е плътно, така че ако просълзи на кранчето, да не отиде зад плочките водата, а да я видиш.

Изображение
После по-лесно се поставят декоративните гривни и задължителните кранчета, така че ако имаш проблем с батерията да можеш локално да работиш само по нея.Ето ти я и самата мивка:

Изображение

Освен това горещо ти препоръчвам да изолираш целия водопровод поне в правите участъци, така че той да не контактува с мазилката(дано не си го подмазал).Той си има линейни разширения и може да ти скъса заварката на фитингите.Също така състарява фаянса от топлинните разлики, там където минава и не на последно място топлозагубите. Това се отнася и за вертикалите. Нещо такова:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

По водопровода толкова.

За вентилацията. Аз лично не бих пипал щранагът, който е обща част на сградата и ако те барнат :axe: Освен това имам съмнения в уплътняването и здравината на уплътняването. Плоската връзка е от различен матерял (какво лепило, Сика не лови там), ще щръкне вътре и ще подведе кондензните води при теб :cool: Шумоизолацията:

Изображение

http://www.izolacii.eu/php_pix/statii/2 ... 9a4866.jpg

Да не кажа че бих опаковал всичко, за да не се получава конденз, който да капе после по картона, лепиш с хелметекс. Декоративната решетка за пропускане на въздух в долния край на вратата задължителна, иначе вентилатора няма да работи функционално. Иначе бих заложил на позиция 4, за да не е вентилатора подложен на директни пари.
И не на последно място бих се отказал от варианта и бих заложил на по-мощен с клапа вентилатор.

Прегледай си височините на кабела над мивката. Каква е тази кутия в дясно от мивката? Замисли се за осветлението на тавана и прочие, сега му е времето Изображение
ribnikolaevi - майстор
Аз бих заложил на лепенето. Но не го прави на място, работи си някъде, където ти е удобно, да си направиш съответния фитинг, после монтирай целия вече готов фитинг на мястото му. Може да нагрееш една правоъгълна тръба и да я разшириш и огънеш страните и навън, като предварително ги зарежеш по ъглите. Режеш го късо парчето с огънатите навън страни и го вкарваш отвътре навън в тръбата ф250 (вертикалната). Лепиш и уплътняваш има много подходящи материали, включително можеш да си настържеш от пластмасата, да я смесиш с лепилото, за да направиш малки кръпки и корекции.
Въпрос и за самата изолация-има два размера ф18 , ф22.
Ф18 пасва с малко зор.
Ф22 пък е хлабав.
Кое е за предпочитане за Ф20 мм тръба?
chapara - майстор
Aми по- лесното :wink: , така ще можеш да се покачиш и на фитинга :wink:
Изводите за захранване на батериата на мивката:
Относно разстоянието в момента от център до център е 4.5 см. Не ми се ще да го развалям... едвам направихме спойката, поради това, че се падаше по средата на инсталацията.
Днес гледах тези ъглови кранове-Симулирах завинтването им-завиван свободно единия, после демонтирам врътката на другия и го завивам и него. Няма проблем. Декоративноте розетки ще ги подрежа-все пак там ще има шкаф. Ще се постарая да запълян мястото с лепило добре така, че ако има теч да излезе навън, а не зад плочките...
Изолацията:
не съм подмазал тръбите. Купил съм от изолацията с ф 18. Цепя на две по фабричния разрез, слагам така че цепнатото да е отзад и тогава подмазвам. Необходими ли са някакви свински опашки?
Чапара, не разбирам за каква кутия вдясно от мивката говориш???
Едва ли ме питаш за синята кутия-т.нар easy box на идеал стандарт (вграден смесител)
За вентилацията след малко...
Не си представях че варианта с рязането на правоъгълен отвор ще е проблем...
Chapara, доколкото разбирам ти имаш големи резерви, че няма да може да се уплътни/залепи добре между вертикалния въздуховод и хоризонталната част (въздуховод на украинската фирма VENT).
Бях си наумил да го направя със сикафлект. Хоризонталния въдуховод ще влезе с 1 см навътре и ще направя залепването и отвътре и отвън.
както е показано:
Прикачен файл:
zalepwane.JPG
zalepwane.JPG (17.04 KиБ) Видяна 2457 пъти
И после хубаво да го покрия отвън с пяна...но щем казваш че няма да хване :?
...се сещам за друг вариант. Да махна зачернатите на долната снимка елементи, да завъртя тройника така, че да попадне вътре в куфара и после с един преход кръгло -правоъгълно сечение и още едно коляно да вдигна нещата до тавана:
Прикачен файл:
vent1.JPG
vent1.JPG (78.89 KиБ) Видяна 2457 пъти
Така ще увелича съпротивлението, но щом казвате че има риск с другото залепване-нямам избор...
Понеже Chapara повдигна и въпроса за ел инсталацията.
Малко детайли по нея преди да са сложили мазилката:
Прикачен файл:
el.JPG
el.JPG (91.49 KиБ) Видяна 2453 пъти
Прикачен файл:
el1.JPG
Идеята е да има евентуално лунички на окачения таван,
Влагоустойчив контакт до мивката...осветление на шкафа над мивката...Вие сещате ли се за нещо друго, което би било добре да има?
Съгласен съм че трябва да птрецезирам мястото на контакта и кабела, коъто стърчи над мивката...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: