• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
drastar - специалист
здравейте

имам голям проблем с тези лампи
http://62.50.9.147/SliMerged/(S(yn1c3b5 ... d=Syl24918

изгарят постоянно, последният път ги смених на 3 декември на 6 ми се обадиха, че 2 са изгорели :?
проблемът е не само паричен, на клиента също му писна, на мен.............да търча през няколко дена с 5 метрова стълба на 25км.,а и тези кълба имат един отвор отгоре 12см
Единственото което съм направил е,че измерих напрежението -236 волта

давайте съвети

Прикачен файл

20121204_1101381.jpg
20121204_1101381.jpg (76.37 KиБ) Видяна 2818 пъти
dyaneff - майстор
Да не си попаднал на ментета или кофти партида.
hidrazin - майстор
Ами те повечето такива лампи са боклуци и не може да се говори за никаква икономия.
Мога да те посъветвам две неща :
1. Смени марката.
2. Вземи една бургия 5-6мм и разпробий пластмасата горе, от към цокъла поне на 5-6 места.
Същото направи и внимателно откъм самите тръбички. Целта е отдолу да влиза въздух и като охлади
електрониката да излезе през горните дупки. Прегряването е една от основните причини за дефектирането
на такива лампи. Като се вижда от линка никой не е помислил за охлаждането. :-D
Разбира се има и трети вариант - мини на такива и няма да имаш толкова проблеми:
http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... ctId=15251
:partyman:
a_stoev - майстор
Преди време ползвах силвания и бях доволен изкараха по над 2 години, но спряха да ги продават в бриколажа и близките магазини и затова минах на други. Проблема явно е следствие от по високото напрежение и прегряването вътре в абажура. До колкото разбирам са в затворена стъклена сфера?
stoy@n - специалист
hidrazin написа:
..... 2. Вземи една бургия 5-6мм и разпробий пластмасата горе, от към цокъла поне на 5-6 места.
Същото направи и внимателно откъм самите тръбички. Целта е отдолу да влиза въздух и като охлади
електрониката да излезе през горните дупки...... :partyman:
Ама ти сериозно ли?!? :?
a_stoev написа:
Преди време ползвах силвания и бях доволен изкараха по над 2 години....?
И аз преди време (1995 г.) ползвах две енергоспестяващи Philips..... и ги ползвах 10-12 години.Едната жената я изтърва като я забърсваше от прахоляка, другата си замина ей така.Ако съм знаел тогава да им разпробия 5-6 милиметрови дупки още щях да ги ползвам :-D
drastar - специалист
Сферите (мрежа гипсирана) не са плътни
за ментета .....доставчика ми е Rexel , реномиран магазин
Клиента настоява за такива лампи,днес ще проверя за такива, но osram
не мога да ги разпрбия,ще загубя гаранцията .......егати тъпия проблем :?
teon - специалист
hidrazin написа:
Прегряването е една от основните причини за дефектирането
на такива лампи. Като се вижда от линка никой не е помислил за охлаждането. :-D
...прав е колегата hidrazin...бях писал в една моя тема за гръмнал транзистор от прегряване...поради липса на такъв, още стои разглобена...всички останали лампи, с цел по-добро охлаждане съм ги разпробил бургия...
kabel96 - специалист
stoy@n написа:
hidrazin написа:
..... 2. Вземи една бургия 5-6мм и разпробий пластмасата горе, от към цокъла поне на 5-6 места.
електрониката да излезе през горните дупки...... :partyman:
Ама ти сериозно ли?!? :?
a_stoev написа:
Преди време ползвах силвания и бях доволен изкараха по над 2 години....?
И аз преди време (1995 г.) ползвах две енергоспестяващи Philips..... и ги ползвах 10-12 години.Едната жената я изтърва като я забърсваше от прахоляка, другата си замина ей така.Ако съм знаел тогава да им разпробия 5-6 милиметрови дупки още щях да ги ползвам :-D
И аз съм сериозен за разпробиването но трябва внимателно или да се разглоби преди това.Също така изгорелите много лесно тръгват пак ама вече е въпрос дали си струва играчката.
Изображение
DMN - майстор
Според мен също главната причина е прегряването. И мисля, че има голямо значение къде и как ще бъде поставена лампата. Когато е обърната надолу т.е. цокъла е отгоре - топлината от лум. тръбички отива нагоре където е електрониката и допълнително я нагрява, още повече пък когато лампата е поставена в затворено тяло и няма охлаждане. Аз винаги избягвам този вариант доколкото е възможно - лампата да е с цокъла нагоре, макар че повечето осв. тела са именно така. Махам и стъклените балони, може да се губи естетиката, но поне не се губи от силата на светлината и се охлаждат по-добре :) .
drastar - специалист
Благодаря Ви,
ако не намеря друго ришение(други лампи) ще пробвам да ги разпробия
  • 1
  • 2

Тема "проблем с лампи Sylvania" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: