Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Лъчезар - специалист
това е смесителя Изображение
схемата Изображение
накрая ще е нещо такова Изображение
Изображение
но без чучур, а с пита Изображение
Близо до смесителя ще има ревизия за проверка на водомерите, така че ще има някакъв достъп до него.
1.Какви връзки ще препоръчате за смесителя?
2.Начин за монтаж към гипскартон?
Ако можете и снимки на вече монтирани да представите, ще е още по-добре.
Благодаря предварително!
velsi - Почетен майстор
Ако това чудо ще остава зад гипскартона не го прави с меки връзки! Рано или късно ще протекат и ще има ядове. По-добре тръба с алуминиева вложка и съответните фитинги.
Лъчезар - специалист
днес докато си натъкмявах казанчето, естествено пак за вграждане и аз достигнах до същото решение. Преди това обикалях в практикер, гледах полиетиленовите, но нещо не ми вдъхнаха доверие.
По първия въпрос вече 99.9% се поизясни, но по втория :?
Казаха ми че смесителя се захващал за текстолит или гетинакс, а текстолита към конструкцията на гипскартона, но си мисля, че ще е паянтова. Някакви други идеи?
velsi - Почетен майстор
Ако текстолита е дебел (примерно 6-8 мм) не мисля, че ще е паянтово. Като гледам това лостче... няма да има кой знае какво усилие при въртене.
Лъчезар - специалист
Доста е масивен и тежък, сигурно е над килограм, пък изглежда и качествен, все пак 190лв, обаче от към гледна точка на окачване май не е домислен. Днес ще го снимам от друг ъгъл, щот не виждам как ще го пристегна към текстолита.
velsi, а м/у тръбите с алуминиева вложка и медните, според теб за моя случай, коя ще препоръчаш.
Лъчезар - специалист
ако някой има някакви съвети, идеи или снимки да казва, тъй като утре мисля да го монтирам

Прикачен файл

IMAGE_088.jpg
това е смесителя
IMAGE_088.jpg (45.83 KиБ) Видяна 10801 пъти
Лъчезар - специалист
явно че съм първия
получи се много добре, щом и аз си го харесах, вярно че е малко като в станцията "МИР" :lol:

Прикачен файл

IMAGE_090.jpg
IMAGE_090.jpg (105.19 KиБ) Видяна 10719 пъти
velsi - Почетен майстор
Добре е станало. Нищо, че е като в станцията "Мир". Нали ще се затвори. И понеже ме пита за тръбите... След неколкократно сменяне на меки връзки вързах бойлера с тръби с алуминиева вложка и въпроса се реши.
8180 - майстор
Я малко встрани, ама да не отварям нова тема.
Вие кои меки връзки визирате - тези с оплетката ли?
В къщи имам едни дето изглеждат като гофрата в/у маркуча на душ-слушалката, но твърди.
Имам чувството, че вътре няма нищо - самата гофра е херметична, като позволява реглаж в доста голям обхват. Внимателно ги огъвам и напасвам, но така или иначе вече 5год. (и три бойлера) надживяха.
Какво Ви е мнението - даде ми ги приятел и не съм сигурен къде се продават, а са си удобни?
Лъчезар - специалист
velsi написа:
Добре е станало. Нищо, че е като в станцията "Мир". Нали ще се затвори. И понеже ме пита за тръбите... След неколкократно сменяне на меки връзки вързах бойлера с тръби с алуминиева вложка и въпроса се реши.
в един магазин ми твърдяха че били за налягане до 4atm и не стават за бойлери, а гумените маркучи с метална оплетка до 8atm и били по правилен избор. Не съм сигурен и не съм се задълбочавал над думите му, тъй като мернах холендрите, които съм сложил и по този начин си реших проблема(стискам палци :lol: ). Набутаха ми едни пластмасови гарнитури, които не ми вдъхваха доверие, но задържаха.
Вече всичко е затворено в пакет :-D

Тема "Монтаж на смесител за вграждане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: