• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bmw_320m - помощник
zdraveite iskam da popitam hora koito razbirat ot elektromotori za6toto ne razbiram ot takiva raboti no sam entusias i mi e interesno da razbera.Razglobih edna stara peralnq (mislq 4e be6e italianska) i izvadih motora vaprosa mi e tozi motor moje li da generira elektri4estvo (da proizvejda tok) .Shte ka4a nqkolko snimki na motora da go vidite i ako mojete da mi dadete vasheto mnenie.

Прикачен файл

Снимка0393.jpg

Прикачен файл

Снимка0392.jpg

Прикачен файл

Снимка0391.jpg
hidrazin - майстор
Не мога да чета на маймуница - пиши на български.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 11&t=20730
:partyman:
DMN - майстор
Много е лесно - първо правиш - hdorpt pfjygg lhgueryr ;ggjjf peitjggffjggl и после - kffittyp lf[tnxx; kghurirt lhhgr и си готов.
bmw_320m - помощник
извинете ме не знаех това правило
ESPACE - майстор
Нямаш шанс с този мотор.
bmw_320m - помощник
неможе ли да генерира електричество или има и друга причина
идеята ми е такава http://www.youtube.com/watch?v=kVAZIDFMRXY
nikolaytatarov - специалист
A Защо не вземеш един алтернатор от някоя автоморга като на видеото,това е наи лесният начин.Не е трудно да се направи,трудно е после да се въртят педалите :-D
galin56 - специалист
Как ще се превърне в генератор на ток нещо което е консуматор? Все едно да искам от двигателя на автомобила ми да произведе бензин. С алтернатор(динамо) е друга работа вече. Аз поне така го разбирам, може и да не съм прав.
nikolaytatarov - специалист
galin56 написа:
Как ще се превърне в генератор на ток нещо което е консуматор? Все едно да искам от двигателя на автомобила ми да произведе бензин. С алтернатор(динамо) е друга работа вече. Аз поне така го разбирам, може и да не съм прав.
Aлтернатор и динамо не е едно и също.
Постояннотоковите машини са обратими ,т.е.могат на теория да изпълняват и двете роли.
hidrazin - майстор
Асинхронните машини също са обратими.
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Kak da si napravq generator za tok ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: