Всичко за дърводелството
griffin - майстор
Ако ползваш смивка(Дунав) или нещо от рода може да забравиш за прозрачния лак. Иначе според мен върху това би трябвало да хване лака на водна основа. Това не са темперни боички ебаси. Като изсъхне лака си става твърд като яхтения разликате само на каква основа е забъркан :-).
svetozar - напреднал
Toва е след смивката. Не виждам защо да забравя за лак/ никой не е казал безцветен/ бук, дъб, орех к'вото стане. Само че, ми остават само още 4 броя :rolleyes: Надеждата крепи човека докато го повали !

Прикачен файл

Photo0090.jpg
griffin - майстор
За лака го казах защото какъвто и лак да сложиш той е полупрозрачен колкото и да е тъмен и това отдолу шареното ще си личи. Боите които са с някакъв цвят доколкото знам имат бяла основа доколкото знам алуминиев оксид(тука химици могат да се изкажат) която основа покрива там кадето мацаш. Лака е само пигмента без тази основа доколкото знам така че ще седи полупрозрачно. Може би ако удариш 2-3 ръце тъмен лак няма да се вижда толкова но в конкретния случай не знам :-).
svetozar - напреднал
griffin написа:
За лака го казах защото какъвто и лак да сложиш той е полупрозрачен колкото и да е тъмен и това отдолу шареното ще си личи. Боите които са с някакъв цвят доколкото знам имат бяла основа доколкото знам алуминиев оксид(тука химици могат да се изкажат) която основа покрива там кадето мацаш. Лака е само пигмента без тази основа доколкото знам така че ще седи полупрозрачно. Може би ако удариш 2-3 ръце тъмен лак няма да се вижда толкова но в конкретния случай не знам :-).
Oще малко снимки след смивката
Весела Коледа !

Прикачен файл

Photo0094.jpg

Прикачен файл

Photo0093.jpg
svetozar - напреднал
Един глас за водните лакове на Бекер Акрома .И крайния резултат. :cry:

Прикачен файл

Photo0006.jpg

Прикачен файл

Photo0005.jpg