Ел. инструментите. Консумативи.
ferrari4456 - специалист
moimoimoi написа:
dewalt-a е с по слаб удар,те могат да си го пишат че е 3.4 джаула ама според ЕРТА е 2.8
ЕРТА е нещо като стандарт по който всички реномирани марки е добре да представят параметрите на машините си
в случая е единна методика за измерване на силата на удара,тоя стандар е влязъл в сила 05-2009година
според него боша е 3.2джаула
метабото е 3.1джаула,обаче е с повече удари в минута и реално извършва повече работа
много от по старите машини се срещат с две различни стойности на силата на удара
примерно къртача на макита HM0860C се води 12джаула а според ЕРТА е 7.6джаула :roll:

пп:вече е при мен машинката /бош-а/,добра изработка,лека и удобна,вибрации не се усещат особено,модела е gbh 2-28dv,т.е. без допълнителния патроник на цена 431 лева докато в бош-киров е 539 лева или 108 отгоре,купих го от този сайт http://магазина.com/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-gbh-2-28-dv-professional-bosch
Незнам дали си се минал ,но аз си взех dfv-то от киров на цена от 521лв с бургия за бетон ,шило и длето (15лв средно бройката)
и незнам защо просто отидох там всички бяха заети ,един мъж ме попита дали някой ми обръщал внимание и нещо такова и каза да го питам ,питах го ,каза си мнението за машината и ми даде 10% отстъпка.И още аз бях се насочил ,защото машината беше намалена докрая на август или нещо подобно на цена от 499лв или нещо от тоя род(+-20лв)Не можах да разбера защо.
На следващия ден отидох и взих машината ,беше ми дал визитка пишеше генерален директор продажби ,май Мариан или нещо подобно ,фамилия не помня.От киров в люлин.
Иначе от машинката доволен ли си?
Няма почти загряване нали :-D

ПП Писал си че е лека ,ама с една ръка аз не мога да работя изобщо...почва да ми трепери...
moimoimoi - майстор
е тои dvf модификацията е 3.1кг докато dv модела е 2.9кг,не че е голяма разлика но се усеща,имал си късмет с покупката си явно в магазина,в сливен в магазина я има 1 човек я няма :lol:
и аз се бях насочил към dvf модификацията но така или инъче ще взимам и по големия gbh 4-32dfr koйти си има допълнителния патроник в комплекта
все още не съм го назорвал с работа,само 8-9дупки колкото да му се нарадвам
reingar-x - специалист
Не знам аз когато и да ида в киров във Плевен никога няма оферти или да ми направят такива предложения,тук има едни консултанти дето само бош за тях е нещо велико и други производители няма.Между другото тъй като вече има колеги които притежават Бош 2-28,може ли да направите снимки на информационната табела на машината,искам просто да сравня номера на вашите с един друг който се продава?Ще бъда много благодарен.
moimoimoi - майстор
eто,на ментетата е по различен,инък външно са го копирали на99%

Прикачен файл

P1160506.JPG
reingar-x - специалист
Извинявам се за въпроса това на снимката оригинала или ментето е?
moimoimoi - майстор
оригинала е на снимката
ментето е с по оскъдна информация-по спомен 800вата,0-900оборота,230волта и 3.2ампера,няма сериини номера
reingar-x - специалист
Питам защото в продавалника има един 2-28 dvf за 430лв,а като гледам номерата в Бош България не са същите което ме обърква.Иначе сайта от който си го купил имат много добри цени.
moimoimoi - майстор
ако имаш предвит този http://prodavalnik.com/bosch-gbh-2-28-d ... -i13393233
изглежда отигинален,а като погледнеш останалите обяви на продавача може да се каже че не продава ментаци,инък ментаците са 100-140лева
reingar-x - специалист
Да точно за този става на въпрос,даже му звънях и ми каза,че машината е купена от Германия даже смъкна някой лев от цената.Може би защото не е била предназначена за българския пазар номера не е като тези които гледах във бош,но и като ходих във киров и техните са със различни номера.Относно ментето мислех,че има само на по-стария модел 2-26 даже мой приятел си купи такава машина и при сравнение с оригинала,ментака удряше по-яко.
unisex - специалист
Въведи 10цифреният номер от снимката на перфоратора в графата на линка който съм ти пратил и излиза инфо.Номерът който продавача е дал в края на описанието е грешен.
http://www.powertools-aftersalesservice ... ation=true

Това което виждам аз е3 611 B67 200 за този номер инфо има но дали е на продаваният перфоратор е отделен въпрос.Мисля си че в този сайт се проверяват машините които се продават в България не в Германия и ако съм прав значи перфоратора е купен оттук.

Тема "избор на перфоратор:бош или метабо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: