moimoimoi написа:dewalt-a е с по слаб удар,те могат да си го пишат че е 3.4 джаула ама според ЕРТА е 2.8Незнам дали си се минал ,но аз си взех dfv-то от киров на цена от 521лв с бургия за бетон ,шило и длето (15лв средно бройката)
ЕРТА е нещо като стандарт по който всички реномирани марки е добре да представят параметрите на машините си
в случая е единна методика за измерване на силата на удара,тоя стандар е влязъл в сила 05-2009година
според него боша е 3.2джаула
метабото е 3.1джаула,обаче е с повече удари в минута и реално извършва повече работа
много от по старите машини се срещат с две различни стойности на силата на удара
примерно къртача на макита HM0860C се води 12джаула а според ЕРТА е 7.6джаула
пп:вече е при мен машинката /бош-а/,добра изработка,лека и удобна,вибрации не се усещат особено,модела е gbh 2-28dv,т.е. без допълнителния патроник на цена 431 лева докато в бош-киров е 539 лева или 108 отгоре,купих го от този сайт http://магазина.com/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-gbh-2-28-dv-professional-bosch
и незнам защо просто отидох там всички бяха заети ,един мъж ме попита дали някой ми обръщал внимание и нещо такова и каза да го питам ,питах го ,каза си мнението за машината и ми даде 10% отстъпка.И още аз бях се насочил ,защото машината беше намалена докрая на август или нещо подобно на цена от 499лв или нещо от тоя род(+-20лв)Не можах да разбера защо.
На следващия ден отидох и взих машината ,беше ми дал визитка пишеше генерален директор продажби ,май Мариан или нещо подобно ,фамилия не помня.От киров в люлин.
Иначе от машинката доволен ли си?
Няма почти загряване нали

ПП Писал си че е лека ,ама с една ръка аз не мога да работя изобщо...почва да ми трепери...