• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Да извъртиш тетката - беше първото ми предложение.
Ако изводи са наравно или навътре в мазилката сложи предварително удължители ( ако мазилката е равна - 1 см от нея), има време да покаже дали има теч, който може да остане под плочките. След лепенето на плочки пълниш отвора покрай удължителя със силикон.
Още за едно се сещам - пусни постоянна фаза за вентилатор, може и да потрябва.
ivanvasilev1970 - специалист
jekasus написа:
Още за едно се сещам - пусни постоянна фаза за вентилатор, може и да потрябва.
това какво ще рече? И за какво може да послужи после?
ralev - специалист
За вентилатор с вградено реле за време.
ribnikolaevi - майстор
Или с датчик за влага. Или и с двете.
ivanvasilev1970 - специалист
Определено вентилатора ще е с датчик за влага и/или таймер.
В момента имам това:
Прикачен файл:
111.JPG
111.JPG (55.74 KиБ) Видяна 2025 пъти
Което се включва от един ключ независимо от осветлението.
Как да разбера дали имам постоянна фаза? И ако нямам как да си пусна?
jekasus - майстор
От разпределителна кутия за осветление и вентилатора връзваш към фазата една жица и я пускаш към мястото където ще е вентилатора.
А по-добре, понеже по-голямата част на кабела ще върви на открито пусни този кабел от кутията до вентилатора.
ribnikolaevi - майстор
jekasus написа:
От разпределителна кутия за осветление и вентилатора връзваш към фазата една жица и я пускаш към мястото където ще е вентилатора.
А по-добре, понеже по-голямата част на кабела ще върви на открито пусни този кабел от кутията до вентилатора.
Втората фаза може да вземеш от където решиш. До ключа ти е достатъчно да пуснеш само едната фаза. Като я прекъснеш с ключа, за да може да върти още вентилатора, е нужно да има фаза, затова е втората. Нея ще я прекъсне съответния датчик след известно време.
ribnikolaevi - майстор
jekasus написа:
Не си прав.
За мен ли е това?
jekasus - майстор
Точно за теб.
Втората(постоянна фаза) се взима от същата кутия, от която се захранва и вентилатора(през ключа), от контакт, бойлер не става. Понеже вентилатора е към кръга на осветление, винаги има една възможност да не се провери дали има фаза на кабела при изключване на предпазителя на осветлението.
Както и "връзки" на кабели под мазилката или над таван. От раз.кутията до консуматора или таблото.
Не струва чак толкоз скъпо, ремонта е много по-скъп.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: