Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
DMN - майстор
kozl написа:
Заради тези екстри оставих децата си будни цяла нощ като им смених лампите със светодиодни. Ефекта бе, че като загасиш осветлението през ключа с глимка то продължава да свети. Е по-слабо, но свети достатъчно да смути съня на децата. Когато се ползва малка енергия и малки токове ГЛИМКИТЕ НЕ СА ТОВА КОЕТО СА. Това са газоразрядни лампи, които се запалват при напрежение > 70 волта и пропусат ток лимитиран от ограничително съпротивление (на този принцип са и фазомерите). Но в съвременните схеми и този незначителен ток е в състояние на въздействие в-у функциите им.
Това е така :) . Има писано във форума и за същия ефект на глимките върху енергоспестяващите лампи, които премигват от утечния ток на глимлампите. Но в случая става дума за стълбищен автомат и това явно зависи от схемното решение на самия автомат. Това, което съветвам питащия е, щом като всички ключове са свързани паралелно(по принцип си е така), да намери тези проводници, които са свързани към автомата и да ги провери с мултицета. Ако има "късо" значи е задържал някой бутон или нещо по инсталацията, ако няма нищо, тогава вече да търси проблема в глимките или повреда в самия автомат :) .
Kiril8305 - специалист
MamaMy написа:
Кириле, ти май не разбираш от дума. Колегата kozl ти написа да махнеш бутоните с глимка, ама ти не та не. Бил си ги измерил. Като си такъв измервач какво направи до сега?
Ако беше до мене днеска щях да ти махна празната кратуна.

За грубия тон си има причина. Още повече ако пък си мислиш, че някой тук ти е длъжен с нещо. Когато пък си се насрал не трябва да се тупаш много в гърдите на централния площад.

Не няма причина , хем си проЗ , хем не помагаш хем се дъвчеш , такива от твоя вид много ги мразя :axe: .
Нека ти кажа кой се осра , нищо общо с глимките не лъжи хората.Като съм такъв измервач днес разглобих чисто новото реле LS 15 и се оказа , че някой бай ганьо наш е завъртял врътката на таймера до толкова , че я е счупил , и таймера останал на колкото си минути иска и не изключва.Извадих бутончето и с отвертката го върнах за да корегирам времето и се получи.
Тъй , че ако имаш късмета ти да дойдеш нещо да ми правиш ще ти счупя и двете ръце. :veg:
Както казах и преди много съм благодарен , на останалите от форума.
kozl - майстор
Kiril8305 написа:
Днес пробвах този вариант , на конектор 4 на релето ми е закачен кабела от бутона за стълбищното.Извадих кабела от гнездото на конектора на релето LS 15 , опрях го в гнездото и осветлението светна , отделих кабела от гнездото на конектора и след 30сек. изгасна
От писаното следа остава както и съмнение в последния ти пост. :wink:
Последна промяна от kozl на чет дек 13, 2012 6:04 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Тя следата остава от всичките му постове. За съжаление има потребители които не заслужават никаква помощ.

Тема "Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: