• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Flameff - напреднал
Всички радиатори са отворени на макс, като ги управляват wireless датчици на Computherm с електро задвижки на колектора, които отварят/затварят кръга в зависимост от температурата (всяка стая е на отделен кръг, независима от другите).

Относно как работи горелката с 5kW радиатори, бих казал че е Ок (поне аз не виждам проблем, освен че гълта пелети като ламя), но като грешка отчитам, че промених два параметъра едновременно (температурата на водата и мощността на горелката), т.е. не мога да кажа кое от двете повлия на малкото покачване на температурата в двете "студени" спални.
Температурата на водата вдигнах, за да имат по-голямо топлоотдаване радиаторите, а мощността на горелката, за да достига по-бързо желаната температура водата, но май се оказа че не е много Ок от към разход.
filmatoplo - майстор
Ами пробвай само с температурата .
Flameff - напреднал
Върнах горелката на 14 кW да видим дали ще намали разхода. Надявам се да не стане по-студено в стаите :-) след няколко дни ще я пусна в модулация, за да засека разликата в разхода.
Flameff - напреднал
Между 14 и 20 kW не откривам голяма разлика в консумацията. Днес ще пусна горелката в режим на модулиране. Само ме притеснява надписа в упътването в таблицата с кодовете - модулиране "Само с датчик на подаващата верига". Колеги, моля за съвет какъв е този датчик и мога ли да пусна горелката в такъв режим безпроблемно? Благодаря.
naskov - майстор
Правиш т2=1 и т18=1 и горелката ти минава в модулация :wink: Датчика, за който питаш е този, който мери температурата на водата. При т2=0 го изключваш, което ми се струва малко опасно и не знам защо от Фероли са поставили и такава опция. Аз на тези горелки им поставям по още един механичен контактен термостат Б2000, който го свързвам така, че над 90-95 градуса да се спре захранването към горелката. Имал съм случай с повреден контролер, който не отчиташе темепературата на водата и котела беше пред завиране
Flameff - напреднал
Мерси за инфото. Превключих горелката в режим на модулация. Наблюдавах я да видя дали ще има разлика в сравнение с on/off. Единственото, което ми се стори различно е че няма дълго предвентилиране, а почти веднага почва да зарежда с пелети. Иначе при достигане на зададената температура пак се изключва според мен. Незнам дали това е нормално? :? В момента съм със следните настройки:
t1 -0
t2 -1
t3-51
t4 - 8
t5 - 5
t6 - 100
t7 - 20
t8 - 51
t9 - 28
t10 - 74
t11 - 38
t12 - 120
t13 - 46
t14 - 150
t15 - 53
t16 - 170
t17 - 56
t18 - 1
t19 - 99
t20 - 50
U02 - 1 - 14 kW
Температура на водата 60 градуса

Остава да видя дали ще падне разхода на пелети.
naskov - майстор
Нормално е , защото горелката работи на първа степен и няма какво да модулира, затова изключва. Няма да имаш промяна на разхода. Ако искаш намали въздуха на първата степен с 10-20Па и увеличи т07 с 1-2 сек. Така ще имаш със сигурност понижение на разхода, но съответно и на мощността
filmatoplo - майстор
Насков за горелките Фероли , е като Опра за Американците :wink: .
Flameff - напреднал
naskov написа:
Нормално е , защото горелката работи на първа степен и няма какво да модулира, затова изключва. Няма да имаш промяна на разхода. Ако искаш намали въздуха на първата степен с 10-20Па и увеличи т07 с 1-2 сек. Така ще имаш със сигурност понижение на разхода, но съответно и на мощността
Ще пробвам както казваш. Падането на мощността не ме притеснява толкова, тъй като инсталацията е грубо 6-7 kW, а горелката 14.

Би ли ми казал с каква температура на водата е най-добре да работи горелката. Тези които ми я инсталираха казаха 40-50 градуса, но при такива стойности на дали ще доживея лятото :-)
filmatoplo - майстор
Поне 60 градуса .Щом си 6-7 киловата -то ще ти гори в преразход на 14 киловата минимална мощност за този вид горелка Фероли .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: