Най - вълнуващия въпрос зимно време.
batence81 - специалист
Здравейте имам котле Erato-Eltherm mm-10, което прави солени сметки. Нека, който има такова да ми даде съвет, как е по-икономично. Има термостат в коридора, който при достигане на зададената температура го изключва, но сега си работи нон-стоп на студа, защото съм го задал да загрява водата на 50 градуса само. Ако увелича градуса на 60 или 70 и сложа примерно термостата на 22 градуса ще се справи ли или само ще ми надуе сметката. Блока е нов има изолация и е топъл сравнително апартамента(вътрешен).
шоп - майстор
Колега, съветвам те ти сам да засечеш от дата до дата на която ти засичат електромера. Сметката пак ще е относителна, защото идва застудяване и ако ти е студено ще врътнеш регулатора на +
Дори да има някои такова котле, то другите параметри така или иначе няма да са като твоите. Мое лично мнение, че ефект и да има ще е минимален ( до 5%) защото за загряването на една кубатура си е нужна енергия. Лошото е, че ел енергията е много скъпа и ще става още повече (горе долу като следя тенденцията с 10% на година нагоре)

Ако сметките са ти солени можеш да се замислиш за климатици.
VLADO66 - майстор
Топлофикация беше писала че 1градус е 6% от сметката.Ако терморегулатора е програматор могат да се зададат по-ниски стойности нощем и когато няма никой в апартамента.
fbr - майстор
Прякото ползване на ел. енергия за отопление е лудост. За какво е това ел. котле като във всяка стая можеш да сложиш по един радиатор, и сметките няма да се различават. Сменяй начина на отопление.
batence81 - специалист
тръбите затоплят и пода и можеш да си го нагласяш-таймери,термостати,моето има функция да загрява и бойлера...
просто се чудя кой вариант е по-логичен - дали ако го сложа на 60 и намаля темпераутурата у нас на 20 и то ще се изключва при достигането й и съответно да пести ток, или на 50 градуса и така постоянно да грее.
galin56 - специалист
Дай малко по-подробна информация де. Какво значи солени сметки? Колко точно. Колко квадрата отопляваш, колко часа на ден, каква темперетура поддържаш, колко киловата е котлето, имаш ли някаква изолация или поне нова дограма и т.н. ако се сещаш още нежо важно. Може да се окаже, че в крайна сметка за изградената по този начин инсталация и поддържаните градуси сметката си е съвсем нормална.

Тема "Електрическо котле - оптимизация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: