• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Ми от мрежата...
petko__kostadinov - помощник
Има подробност. За да може асинхронния двигател да влезе в генераторен режим е необходимо оборотите на въртене да бъдат по високи от синхронните.
ESPACE - майстор
Добре, намерете ми само 1 клип в нета където са вързали еднофазен асинхронен двигател да работи като генератор без нищо да са променяли нищо по него и се съгласявам с вас.
Не трифазен, не ДайректДрайв, а обикновен като този на пусналия темата. Youtubе е пълен с клипове за генератори от двигатели на перални машини и нито един с обикновен такъв. Едва ли е случайно.
hidrazin - майстор
ESPACE написа:
И това при положение че открай време водещ в тази област е Хонда и мога да ви уверя че всичките им асинхронни генератори вграждани при тях са с навит ротор. Защо ли?
И как ще ме увериш че всички са с навит ротор? Ми ето например Honda Ex650 няма четки-метки и колектор. Само дето ония са се изхитрили да
сложат едно магнитче в ротора за да не разчитат само на остатъчен магнетизъм.
Изображение
:partyman:
fox_vt - майстор
Junak написа:
Ми от мрежата...
Какво ще рече от мрежата на схемата няма връзка с нищо друго освен с кондензатори и товар?Или първо се подава малко ток да се завърти като двигател и после се развърта и започва да се самовъзбужда ли?С магнита в ротора е ясно че ще стане ама без магнит искам да разбера как става врътката.
gogo7777 - майстор
http://teosfera.narod.ru/photoalbum.html

Асинхронния двигател става за генератор. Но не е ефективен. За тези цели си има динамо машини и алтернатори. Виждал съм направена триодина от четири алтернатора от кола и един ел.двигател.
Junak - майстор
fox_vt написа:
Junak написа:
Ми от мрежата...
Какво ще рече от мрежата на схемата няма връзка с нищо друго освен с кондензатори и товар?Или първо се подава малко ток да се завърти като двигател и после се развърта и започва да се самовъзбужда ли?С магнита в ротора е ясно че ще стане ама без магнит искам да разбера как става врътката.
Ако дълго време не е използван, си губи остатъчния магнетизъм. И не може да се самовъзбуди. Затова се пуска за кратко като мотор. Остава магнетизъм. И после може да се самовъзбуди като генератор... Или парченце магнит на ротора.
fox_vt - майстор
Хм интересно това не го знаех :? значи остатъчния магнетизъм от ротора,че нали уж ламелите му са от магнитно мек материал за да няма остатъчен магнетизъм.
jorkataG - специалист
Идеята за генератор на ток от ел. мотор на пералня прерасна май в опит да се открие вечният двигател, който сам да си произвежда ток за да работи. Ама следващата подробност е че тая че тоя двигател трябва да стартира и сам без чужда намеса тоест като сглобиш и последното болче той да започне сам да работи.
Минаваме в сферата на невъзможното.
ESPACE - майстор
Ами аз още в първото си мнение като прочетох как пита човека му казах че няма шанс с този двигател той да го подкара. После хиляди теории и принципни мнения се изписаха и накрая пак достигнахме до това че ако има малко остатъчен магнетизъм може и да стане. Ами то има клипове дето пробиват дупка точно в ротора на такъв двигател и слагат там магнит. А го слагат щото без него шанса да се самовъзбуди е много малък. Отделен въпроса за ефикасността.
a_stoev написа:
Ало, трола, да вземеш да млъкнеш, а? Остави го да пробва поне.
Принципно упражнението го пробваха във форума с трифазен двигател.
Принципно няма разлика при монофазния, слагаш кондензатор сметнат по формулите от връзката на предната страница паралелно на работната намотка. Мързи ме да мисля какво да се прави с пусковата.
Обаче не, този тук и за форумен трол ме обяви, ПРИНЦИПНО трябвало да стане да бил опитал човека. Ми опитай ти бе, и после ако стане говори от първо лице а не ПРИНЦИПНО, не да ми плямпаш глупости че не ти се мисли ПРИНЦИПНО какво да правиш с пусковата намотка. Като не ти се мисли ПРИНЦИПНО не пиши баси! Принципно :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Kak da si napravq generator za tok ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: