Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте,имам следния проблем трябва да отлепя една стара керамична мивка от стената с плочки в банята.Мивката е прикрепена към стената с две шпилки и със силикон.Отвих двете гайки на шпилките и с тънък здрав тел се опитах да прережа силикона, но в горния край на мивката точно над преливника телът не може да влезе и да пререже силикона там е на нула и не зная по какъв начин да я отлепя.Натиснах мивката по здраво,но поддадоха плочките и ме е страх да не се отлепят.Моля помагайте.
Stefan_62 - майстор
niko83 написа:
Здравейте,имам следния проблем трябва да отлепя една стара керамична мивка от стената с плочки в банята.Мивката е прикрепена към стената с две шпилки и със силикон.Отвих двете гайки на шпилките и с тънък здрав тел се опитах да прережа силикона, но в горния край на мивката точно над преливника телът не може да влезе и да пререже силикона там е на нула и не зная по какъв начин да я отлепя.Натиснах мивката по здраво,но поддадоха плочките и ме е страх да не се отлепят.Моля помагайте.
Пробвай странично / на ляво на дясно/ да я натиснеш,разклати я по малко на всички страни, може и да се получи. В най-лошият случай, ако се отлепи някоя плочка ще я залепиш с монтажно лепило. А новата мивка точно със същият размер ли е като старата, да не се наложи наистина да махаш някоя плочка :lol:? Успех.
шоп - майстор
При положение, че плочките вече са поддали не знам какво те притеснява. Така или иначе ще ги подлепваш. Приложи повече сила, опитай с мокетен нож да подпъхнеш. Едва ли е толкова плътно.
velsi - Почетен майстор
Казваш "тънък, здрав тел". Щом не влиза, значи не е достатъчно тънък. Опитай с по-тънък и вероятно ще стане.
jekasus - майстор
шоп написа:
При положение, че плочките вече са поддали не знам какво те притеснява. Така или иначе ще ги подлепваш. Приложи повече сила, опитай с мокетен нож да подпъхнеш. Едва ли е толкова плътно.
Това е начина.

Тема "Отлепване на мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: