Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burningice - специалист
едно че желязната лира е с по-лошо топлоотдаване, друго че е с много по-малка площт от един радиатор
nikivelinov - специалист
burningice написа:

В банята съм сложил лира 1,1КВ- железна, като е облечен човек му се струва топло, но така трудно става къпането, защото дрехите пречат
Тези 1.1 кВт да не са при темп. на водата 90/70 градуса, а при теб да е напр. 60/50 ? :?
burningice - специалист
nikivelinov написа:
burningice написа:

В банята съм сложил лира 1,1КВ- железна, като е облечен човек му се струва топло, но така трудно става къпането, защото дрехите пречат
Тези 1.1 кВт да не са при темп. на водата 90/70 градуса, а при теб да е напр. 60/50 ? :?
според мен, мощността се мери при 60 градуса на водата
anmoll - специалист
Аз си сложих и лира и печка -кеф ти парно,кеф ти ток. Другите радиатори някак си не ми стоят добре за баня.
bibiqn - специалист
малко е стара темата ама да питам и аз.има ли вариант да се ползва панелен радиатор в баня,или ще замине мн бързо от влагата?
filmatoplo - майстор
Здравейте, предполага се че панелния ще започне да ръздясва, въпреки че съм виждал в Гърция и Германия по хотели панелни в баните :wink: професионално изкривяване -по екскурзиите гледам .
valio 71 - напреднал
Задължително алуминиева лира. Стоманените макар ,че са прахово боядисани, след 2-3години започва да им се лющи боята и гледката става много неприятна.
filmatoplo - майстор
Да , лирите започнаха да ръждясват тук таме :) -моята още не е започнала :wink: хем постоянно се облива при къпане и сушене на дрехи . При мен банята е голяма 5 квадрата но е вътрешна и се топли с лира 45/120 , при макс 55 градуса на водата -рядко печката вдига 60 и нагоре. Клиентите ги карам да им сложа глидери в баните , но жените винаги -лира та лира :lol: сега пък имам клиент който иска да му монтирам в баните радиатори и лири :shock: :)
valio 71 - напреднал
Е, щом иска нали знаеш - "НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КЛИЕНТА".
bulhomes2 - майстор
А става ли тръбата на връщащата вода от радиаторите да се навие по пода - да стане водно подово? Понеже е баня и не предполага дълго обитаване можем да си спестим трипътен вентил и други автоматики и да допуснем евентуална възможност и за по-високи температури от 45 градуса. Притесняват ме линейните разширения на теракота, фугите и фали пък няма да почне да тече пода...

Тема "лира или радиатор за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: