От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Здравейте някой знае ли къде може да се намери цифров терморегулатор от този тип http://www.electronicsdesign-bg.com/?t=7&rID=46 но да има 2 или 3 изхода които се управляват от един датчик,или евентуално от три отделни датчика.И естествено цената на триканален такъв да не е по голяма от три такива терморегулатора иначе се обезмисля идеята.Трябва ми за автоматично управляване на проточен бойлер спрямо температурата на обемния бойлер :-D Или ако температурата е под 20 гр да речем да вкл първия изход или степен 1 на проточния,при темп 30 гр изход 2 и степен 2 и темп 35 да вкл последната степен.
dyaneff - майстор
Използвал съм този модел, но не става за диференциален термостат.
fox_vt - майстор
Не за диференциален термостат е целта аз имам такъв както и диф термостат от същата фирма,но целта е друга.Просто хистерезиса ще е нагласен с по тесен диапазон.Идеята е да бъде с 2 или 3 независими релейни изхода.
fox_vt - майстор
Ми той е същия че даже и по скъп.Май няма да се намери подходящ за същите пари и ще трябва да си поръчам два пък квото стане.
MamaMy - майстор
http://constructor.bg/shop/product_info ... s_id=12057

С резистивен датчик е.

ПП Иначе само те насочвах къде да търсиш
fox_vt - майстор
Хмм това съм го пропуснал че е RTh5-3 а аз съм гледал RTh5-2 май ще свърши работа но защо не са сложили 2 релета а симистор,сега трябва да слагам реле.
fox_vt - майстор
Да ама май има само един изход релеен.То май като гледам аз сега имам един RTh5 който го използвам да ми показва температурата в горната част на бойлера,за първо време ще експериментирам с него вече съм поръчал 40А релета и после ще взема още един такъв регулатор и готово.Просто исках ако има готов такъв в един корпус и да не е мн скъп.
shotik - майстор
MamaMy написа:
Аз си го взех от тук
С такъв терморегулатор защитих моята кола от прегряване ,като успоредно на термовключвателя на вентилатора за охлаждащата течност го включих и го настроих да работи от 90 до 85 градуса ,монтирал съм го на таблото и постоянно мога да следя каква е температурата на мотора.
Имам го от няколко години,тогава бяха по 25 лв. и купихме с няколко приятели по един и всички направихме така на колите си .

Тема "Цифров терморегулатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: