Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ivanpetrov - специалист
Здарвейте, имам една мивка от старата баня, която сега е със свалени плочки и почети изградена ВиК инсталация.Та въпросът ми е, може ли да се закрепи пак :? , защото няма дупки за закрепване към стената,а беше с онези железните конзоли, а сега те са демонтирани?
Благодаря, предварително. :prayer:
piron45 - майстор
Принципно няма нищо невъзможно, но ще спестиш да речем 50лв. Струва ли си загрозяването на новата баня и разправиите по монтажа?
Иначе можеш да вкараш в стената вместо старите конзоли шпилки с дебелина 14-16мм и с нормално количество силикон на челната страна към стената ще се залепи, а шпилките ще я крепят да не се изкърти.
ivanpetrov - специалист
Много благодаря.
То е близко до акъла,ама на кой да се сети.
Лек ден и искрени благодарности. :prost:
lyubohar - майстор
Преди да замажеш инсталацията си направи чертеж на тръбите с размери.
Преди със старите метални можеше да се усетят като се пробива.
А сега изобщо няма да се разбере.
ivanpetrov - специалист
Аз, по принцип правя снимки на всичко, но си прав и размери ще им сложа този път.
Благодаря,
ivanpetrov - специалист
Да не отварям нова тема ще кача някои снимки тук.Сигурен съм, че има грешки,ще ви бъда благодарен да ги споделите и да не ги повтарям за в бъдеще.
Благодаря .

Прикачен файл

1-1.jpg
1-1.jpg (72.06 KиБ) Видяна 3000 пъти

Прикачен файл

2-2.jpg
2-2.jpg (72.61 KиБ) Видяна 3000 пъти

Прикачен файл

3-3.jpg
3-3.jpg (67.86 KиБ) Видяна 3000 пъти

Прикачен файл

4-4.jpg
4-4.jpg (63.77 KиБ) Видяна 3000 пъти

Прикачен файл

5-5.jpg
5-5.jpg (58.71 KиБ) Видяна 3000 пъти
jekasus - майстор
Грешки -
1 - Сложил си тетка, а трябва да е у-разклонение.
2 - Сложил си коляно 90 гр. , а трябва да е два броя по 45 гр. Целта е за по-лесно преминаване и незадържане на боклуци и евентуалното принудително почистване със тел.
3 - Голям шанс да пробиеш тръбите при монтаж на мивката, лесния вариант е да сложиш шпилките предварително.
4 - Сифони от една шибана алуминиева сплав, има вариант да се раздуе и да повреди плочките. Смени ги с пвц такива. Прегледай тази тема да не се повтарям излишно - viewtopic.php?f=22&t=40605
5 - Замонолитване на изводи за смесители(УКБ) най безболезнено става като монтираш предварително някой стар смесител(за да гледат в една равнина изводите)
И последен съвет - Трябва да замонолитиш всичките пвц-тръби със наклон 1-2% преди замазката и мазилката(гипскартон).

Прикачен файл

2-2.jpg
2-2.jpg (75.27 KиБ) Видяна 2975 пъти
ivanpetrov - специалист
Ихааааааааааааааа,супер схемичка си ми направил. =D> Дано да послужи и на дуги да не правят мойте грешки.Благодаря най-искрено.Другата седмица ще направя всичко на ново и пак ще кача снимка да си кажеш мнението.А, относно кабелите :lol: и тях ги оставям за тогава.

Тема "Стара мивка в нова баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: