• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
judisto - помощник
На мястото където трябва да е домофона излизат само 2 жици ?
kozl - майстор
Епа има такива домофони с две жици. По тях е и захранването и звуковия сигнал. Преди години ми предлагаха такава домофонна система Полско производство. По интересното е къде ти е слушалката и какво е състоянието на останалите абонати.
judisto - помощник
те са 2 тънки жички синиа и черна , иначе сградата е построена 2009 година и има и заключване на входната врата ???
kozl - майстор
Направи една снимка на входното табло да го видим. Ако повикването става с цифри, примерно за апартамент 12 се натиска бутон 1, после бутон 2 и след това бутон "камбанка", значи централата е от типа който писах и е адресируема - работи с две жици :shock: Обаче за слушалката ми искаха около 100 лева (на мен ми предлагаха за 70 без ДДС). Аз съм у-тел на ЕС и с много зор успях да събера по 14 лв. за български слушалки с електретен микрофон да си сменим всички тези с въгленовите микрофони.
Цената може би обяснява защо ти липсва слушалката.
judisto - помощник
Значи в момента нямам с какво да снимам иначе долу пред входа си има копче за всеки апартамент , 15 апартамента и долу е с 15 копчета ... Да не би тези 2 жици при мен да са само за осветление ?
moimoimoi - майстор
виж каква марка и модел са таблото с бутоните и централата за да се ориентираш какво ти трябва
lz1tar - специалист
Най-вероятно е Нипон,щом има бутони за всеки апартамент,значи не е цифров.Купуваш една нипонска слушалка и я свързваш ,няма голямо значение кое къде свързваш.По принцип втория кабел трябва да е минус.
kozl - майстор
Това, че е Нипон не значи, че е цифров. Аз имам аналогова слушалка Нипон. Таблото също е на отделни бутони за всеки апартамент. За аналоговите се предвиждат 5 жици, като за някои модели стигат и 3. В проектите освен 5-те жила за аналогов домофон с у-ние на ел.брава се залагат и 2 жици за звънчева система, въпреки, че почти всички производители са заложили звънец в слушалките.
judisto - помощник
и в крайна сметка тези 2 жици за какво са ми ?
lz1tar - специалист
5 жични Нипони няма,Nipon[Genwey],аналогови или цифрови са двупроводни,написах ти как се свързва,щом се чудиш за какво ти са двете жици,викни някой да ти го монтира.
  • 1
  • 2

Тема "Свързване на домофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: