Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Mega - специалист
Това, което показваш е на балконската врата, там никога не е имало нищо.

Ето и другите снимки.

Прикачен файл

PC153253.JPG
PC153253.JPG (57.51 KиБ) Видяна 4322 пъти

Прикачен файл

PC153252.JPG
PC153252.JPG (65.76 KиБ) Видяна 4322 пъти

Прикачен файл

PC153251.JPG
PC153251.JPG (58.68 KиБ) Видяна 4322 пъти

Прикачен файл

PC153250.JPG
PC153250.JPG (57.69 KиБ) Видяна 4322 пъти
marmoz - специалист
Обкова ми прилича на МАСО :? а тои е мн. добър.Виж си личните съобщения :)
Mega - специалист
Мдааа, на обкова пише Maco, но за мен проблема е в дограмата или уплътненията.
Mega - специалист
Искам тук да благодаря искрено на колегата marmoz за това, че дойде в неделя, загуби си деня за да настройва моята дограма и не пожела да вземе и стотинка. Надявам се, че един ден ще мога да му върна жеста. Поклон пред такива хора.
marmoz - специалист
Е ама отмъкнах 1 шише с узо :-D :-D :-D
П.П. Дано съм помогнал,довечера ще се усети :)
da_ra - помощник
Да не отварям нова тема, затова да попитам тук... Има ли къде да се закупи Secondary Glazing в София и изобщо в бг? Става дума за следния тип допълнителна шумо и топлоизолация: http://www.secondaryglazingcentre.com/
sdeath - специалист
Не съм чувал, но най-добрия вариант ми се струва - троен стъклопакет с по дебели стъкла и по възможност с газ аргон вътре. Така ще се повиши и топлоизолационната способност.
da_ra - помощник
Благодаря за отговора! Този вид изолация, който аз търся, всъщност се явява третото стъкло, добавено към двойния стъклопакет, за да стане троен, но с една много съществена разлика - има 10см отстояние между стъклата, което е оптималното за наистина добра топло и шумоизолация...
Здравейте!

Виждам, че темичката е малко стара, но въпросът ми касае отново шумоизолацията, затова реших да пиша тук.
Всякакви съвети биха ми били от полза, тъй като нямам личен опит, а се ориентирам само с четене в интернет за сега.

Смятам да остъкля терасата (горе долу с широчина 0.8 м и дължина към 2.2 м), заради непоносимия шум от тежкотоварните камиони, преминаващи по неремонтираната и силно нагъната улица пред блока. Трафикът е много засилен след пускането в експолатация на магистрала Люлин, а общината не реагира за жалбите ни. Камионите минават сутрин от 5 часа до късно вечер, понякога и през нощта. Скоростта им разбира се е несъобразена, в следствие на което и също на ужасната настилка се чува сериозен трясък в апартамента. Кооперацията ни е на 1-ва линия, непосредствено до улицата. Сегашната догарам е Рехау с обков Мако, но не е поставена добре от строителя на блока - от нея духа доста, защото има луфт тук там от 1-1.5 мм между профила и подпрозоречната дъска (не е била добре измазана основата, когато е поставяна дограмата). Реших да се справя самостоятелно проблема, като поставя дограма Salamander Streamline на терасата, но се колебая за стъклопакета. Наясно съм, че вибрациите ще се предават по самата конструкция на сградата, но смятам че поне някаква осезаема част от шума ще се редуцира със 2-рата дограма.

Предлагат ми два варианта на троен стъклопакет:
1) 44.2 триплекс / 6 бяло / 33.2 триплекс - 40 мм
2) 44.1 триплекс 4 сезона (високоенергийно) / 6 бяло / 33.1 триплекс - 40мм

Триплексът не е Стратофон или Стратобел, до колкото разбрах. Разликата в 2те оферти е около 80 лв в полза на 1-вата, поради което ми е още по-трудно да реша кой е правилният вариант за мен.

Първият ми проблем е свързан с това, че не мога да преценя дали има наистина осезаема полза от 2-ната плака. Не ми е казано дали тя е от материал, който обира по-добре шума, или е стандартен Поливинил-Бутирал. Но и в случая със стандартен PVB отново не мога да преценя колко по-добър е 1-вият вариант.

Вторият ми проблем е свързан с това, че се притеснявам дали и колко ще напича на терасата. Аз съм с относително южно изложение и лятото пече, а апартаментът е вътрешен и топъл попринцип (зимата поддържа добра температура без отопление). Затова попринцип оставям щорите пуснати през деня в топлите месеци, с което решавам проблема от гледна точка на температурата в жилището. Притеснявам се обаче, че ако нямам щори на терасата - там ще напича доста. Пространството е малко, а прозорецът ще заема повече от половината фасада (ще е почти 5 квадрата) - т.е. ще се нагрява бързо (а може би и ще изтива бързо? т.е. няма да е проблем..?). Смятам да сложа обков за микровентилация на едното стъкло с цел непрекъснато леко проветряване на помещението през лятото. Но не мога да преценя в каква степен високоенергийното стъкло ще реши проблема с нагряването и има ли смисъл от него или е по-добре да монтирам щори?

Благодаря Ви предварително, всяко мнение е ценно за мен в момента, особено когато трябва да решавам до вторник как да процедирам с дограмата.

* схема на жилището:

...........................________________________
.......тераса...........|............прозорец...........|
_____________ __ __|<врата..........................|
|прозорец.....врата^|..................................|
|........................|..................................|
|........спалня........|..............хол................|

Поздрави и всичко добро,
М.

Тема "Шумоизолация на ПВЦ дограма - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: