Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Filomatis - специалист
MrMurdjo написа:
valkovv
Колкото до реле и формиране на импулс, не че няма да работи, ама струва ли си да се усложнява? Колкото по-проста е една система, толкова по-сигурна е.
Тук си напълно прав!Явно и аз ще трябва да монтирам подобен бутон.
mika - специалист
Filomatis написа:
Здравейте!Имам нужда от малко помощ за настройките на крайните изключватели.Щом портала достигне до тях и ги активира,не мога да придвижа портала в обратна посока.
В прозореца Settings (Alt-6) активирай Auto LimitOverRide.
Filomatis - специалист
mika написа:
Filomatis написа:
Здравейте!Имам нужда от малко помощ за настройките на крайните изключватели.Щом портала достигне до тях и ги активира,не мога да придвижа портала в обратна посока.
Какво да очаквам като го активирам?
Filomatis - специалист
Filomatis написа:
mika написа:
Filomatis написа:
Какво да очаквам като го активирам?
Благодаря,това свърши работа,няма нужда да монтирам бутон!
dobrev - специалист
Някой да има излишни 2-3 звена от кабеловодеща верига PL4-38-7F ? Толкова не ми стигат да ползвам пълния ход на машината по Х, а се предлага само на метър. Егати обяснението - да съм имал остатък за в бъдеще!!! Тези търговци са пълно дърво :x !
otico - напреднал
Аз май несъм го показвал, та така. Две снимки на моя изрод. :)

Прикачен файл

DSCF4108.JPG
DSCF4108.JPG (108.92 KиБ) Видяна 3701 пъти

Прикачен файл

DSCF4107.JPG
MrMurdjo - майстор
Аз пък си обнових линка в подписа с ново видео :), понеже получих забележка :-D
Пробиване на отвори за светодиоди и изрязване на бордовете за място за куплунги и клеми на DIN стандарт кутийки. Повече време ми отне да измисля и да направя държача за да не трепти пластмасата при рязане и да има еднаквост на позиционирането.
Те го линка
http://www.youtube.com/watch?v=RaUE3Ybu ... e=youtu.be
dobrev - специалист
Твърде нестандартно и все пак добре измислено. CNC everywhere!
NeoBoss - специалист
отдавна следя темата и ди си призная много ви завиждам. Чак запознах и аз да обмислям някакви варианти та иман един въпрос за по малките събратя на cnc фрезите. Какъв е проблема ако се направи малък размер за А4 формат горе долу, но ако и трите оси се качат горе. Да е нещо като П рамка . Така ще се получат 3 отворени страни и могат да се слагат големи детайли за малки шарки. Примерно за п- семпло гравирана ракла само в 4 ъгъла и нещо подобно. :?
nunep - специалист
NeoBoss, до колкото разбирам искаш машинката да е малка и мобилна. Слагаш я там където ще се обработва и после я махаш. Някои от машините за гравиране на каменни плочи са на този принцип. Не камъка слагат върху машината а машината върху камъка. Можеби натам трябва да се насочиш за идей. Долната част на сайта има такова клипче.
http://www.acmetek.biz

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: