• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
крум - специалист
Добре, че си се навил на такава инвестиция. Резултатът наистина си заслужава :)
Грундира се с дълбокопроникващ грунд. Аз ползвах на Церезит - ЦТ 17 или нещо такова (все не мога да го запомня). След това отгоре можеш да слагаш каквото си искаш - плочки, паркет, ламинат...
За ударен шум това е най-добрата изолация. Също и за вибрации :). И в допълнение - коефициента на топлоотдаване на самата посипка е доста нисък, така че малко си се презастраховал с фибрана.
Като знам, че детето ми прекарва почти целия ден по земята и не му мислих кой знае колко за фибрана. А и аз обичам да ходия бос из къщи.
За втория етаж си мисля дали да не ползвам специални плоскости за противоударен шум вместо фибран. Ако обаче, само посипка е достатъчна то имали изискване за минималната й дебелина? Целия под на втория етаж трябва да се задигне с минимум 4 см.
За Церезита, дали нямаш впредвид СТ 17? И ако може да кажеш дали разходните норми по документи съответстват с практиката?
prascho - майстор
в спесификацията на кнауф от 2004 година дават минимална дебелина на слоя с посипка от 20 мм. Ако се появиш онлайн ще ти пратя пдф файла. Колкото до мнението, което изказа пред мен в някое от писмата, че технологията е разглобяема не е точно така. Лепилото между двата слоя гипсфазер прониква в тях и по този начин създава едно стабилно съединение, което освен ако разбиеш плоскостите едва ли ще се разглоби.
prascho - майстор
колкото до ударния шум в същото техническо указание дават стойност от порядъка на 46 децибела, като става въпрос за посипка от 3 см и 2 слоя гипсфазер. При теб има и 2,5 см фибран, което не би трябвало да намалява чувствително тази стойност на поглъщане на шума. Технологията с посипка според приложението е най-ефективна към вибрациите и шумовете.
крум - специалист
prascho: :2thumbs:
Ако е направен пода по технологията, няма как да го разглобиш. Слоевете се разминават, а между тях се слага лепило. Така става монолитна плоскост.
Разходната норма на грунда е съвсем реална. Аз с 2 литра успях да грундирам два пъти обилно ~13 квадрата и малко остана.
myrules - помощник
Leonardo, искам да те попитам нещичко защото виждам, че си в час горе долу ( горе долу за да не те изчеткам) :)
Имам хол които е с много масивна мебел и искам да махна старите плочки. До тук добре обаче мога ли да махна плочките като съответно отдолу остава цемент и върху него да положа такава настилка която да издържи точно тези тежки мебели? Защото по-горе писа за нормално натоварени помещения. А моето малко ми изглежда по-натоварено от нормалното.
Щях да забравя. За един хол 36 кв/м колко ще струва. Извинявай за въпроса, но просто ориентировачно ако ми кажеш ще ти бъда благодарен.
Благодаря!
Profi Stroi - специалист
С тези тежки мебели и перлита под тях ще плува като кораб пода :lol:
Тани - модератор
А ако не е с перлит а с оригинална посипка?
leonardo_vd - модератор
Тани написа:
А ако не е с перлит а с оригинална посипка?
100% гаранция
myrules - помощник
T.e да не го правя така ли ? :sad:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Направа на сух под от Гипсофазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: