• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Става дума за разлепени плочки! В кухнята около стара готварска печка преди две, три години ни налепиха плочки, но не след дълго те започнаха да се разлепват! И сега нз какво да правя! И аз се занимавам с довършителни работи и забелязвам доста нередности по залепването, но не съм спец в тази материя и не искам да си правя опити! Когато падна първата плочка забелязах че тя е залепена на топка лепило, а не на гребен ( в ъглите няма материал), залепена е на много дебел материал и то директно върху стена боядисана с латекс! Не съм наясно дали плочките падат от факта, че готварската печка определено ги нагрява много или от това че са лепени на много дебело и не са направили контакт с латекса, или от това че не са залепени с правилно лепило! Въпроса ми е след като си изправя стената и вече мога да ги налепя на гребен с какво лепило да ги залепя - термо или флекс? С какъв материал мога да изправя стената след като отдоло е на латекс ( не искам да мажа с вар)? Ако не изправям предварително стената и директно ги налепя с правилното лепило за плочки, проблем ли е че ще е дебело?
VLADO66 - майстор
Мислил ли си за варианта за гръб за кухня вместо да правиш тия гимнастики.
torbalan - Дървен философ
и аз имам проблем - свършва ми виното...
LazarGanev - "Велик майстор"
Чувал съм от един брат'чед на баща ми, че един мъж ако не успее до Нова Година да си изпие виното не е никакъв мъж :drinkers:
torbalan - Дървен философ
по тая логика - аз съм два пъти мъж...

ама да ти кажа - не е верно :)
jekasus - майстор
lozenec0 написа:
не искам да мажа с вар
Може и без вар :-D Само цимент и пясък :-D може и с лепило, ако разлика е 1 см. Ако 2 см - на два пъти с лепило :-D После плочки на " гребен" с флекс-лепило - ще е по-лесно. Да не забравиш че латекса няма работа тук, демек се маха (ние не винаги го правим, ама това сме ние :-D )

Българина що мрази да му е лесно :?
Благодаря Ви за отговорите! Ако не друго поне това за виното го разбрах. :wink: Нормално е, празници са, всеки мисли само за пиене :partyman: Е, дано и когато празниците свършат да не продължавате така, че ако е обратното значи сте си Баш Баш Майстори!
toniikoko - напреднал
На някой да му е останало от виното.
Marisan - специалист
Здравейте, няма нищо чудно в това, че плочките Ви са залепени на топка лепило. Това е класическа технология, прилагана в миналото и се нарича дебелослоен метод на лепене. С времето и развитието на съвременните лепила и методи за полагане на керамични покрития обаче, тя е изместена от лепенето на гребен/ тънкослойно лепене/. Полезна информация за този процес, както и за подготовката, отстраняването на слабите места и изравняването на основата, можете да намерите на следния линк: http://marisanbg.com/bg/page/513/tipid/94
Съветваме Ви за изравняването на основата да използвате циментова шпакловка, за постигане на гладко покритие, добро сцепление, еластичност и устойчивост на напукване. http://marisanbg.com/bg/tsimentovi-shpa ... ex/page/72
Относно лепилото, което би следвало да използвате – препоръчваме Ви да изберете флексово лепило, което позволява много добро покритие на контактните повърхности, подходящо е за постоянно влажни помещения и е способно да поема термични и механични натоварвания, както е във Вашият случай. Нашите предложения може да откриете тук: http://marisanbg.com/bg/lepila-za-ploch ... x/page/151
jekasus - майстор
За фугираща смес забрави да кажеш(предложиш) :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: