• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gkaraivanov - специалист
АМОРТИЗАЦИЯТА мисля че е от съществено влияние.На вградената не и влияе слънце,лед,пробоини има и друг фактор който при мен оказа съществено вияние аз искам да я направя с каменна вата с плътност 150 кг./м3 а каменната вата е трудна за изпълнение за външна изолация! Няма стереопор с качества като каменната вата!
Tsilkov - майстор
gkaraivanov написа:
На вградената не и влияе слънце,лед,пробоини
Ми то и на "не-вградената" не и влияят тези неща. Има разлика в температурните натоварвания ама не си мисли че зад един ред тухли те стават нулеви. Вата можеш да направиш удачно с "вентилируема облицовка". Защо пък точно 150 kg/m3 реши - най-тежката и скъпа вата :?
VLADO66 - майстор
Ватата която си избрал има такава повърхностна плътност и е за плоски покриви с последващо натоварване.Набутването е излишно ама парите са си твои.
8180 - майстор
Съмнявам се, има ли смисъл да се поясняват очевидни и всеизвестни физични явления на г-н Фло. Опитвам за последно.
Физиката (земната), на днешен ден е доста развита, стройна, единна и завършена наука.
Всеизвестен, например, е Законът на Ом:
U = I*R - математично уравнение на права, или
U = I (R1+R2+R3) = I*R1 + I*R2 + I*R3 - когато Rn са различни - начупена линия.
В електротехниката: U - напрежение; I - ток; R - ел. съпротивление.
Токът в дадена верига е един и същ, обр. пропорционален на сумарното съпротивление.
Спадът на напрежението върху всяко R е пропорционален на R - (I*Rn)

Пренесено в топлотехниката - ТВЪРДЯ СЪВСЕМ РЕЗОННО, ситуацията е аналогична:
U - температурната разлика вътре/вън;
I - криворазбрания от Фло термичен поток;
Rn - термичното съпротивление на слой n.

П.П. Картинките не са мои (не че не го мога - мързел). Източникът е посочен.
П.П.1 Фло, не заблуждавай аудиторията с псевдоинформираност. Картинката он Наредбата съвсем точно възпроизвежда описаното от мен, ОБРАТНО на твоите "невчесани мисли".

Прикачен файл

Clip_15.jpg
Clip_15.jpg (22.79 KиБ) Видяна 3302 пъти
Фло - специалист
8180 написа:
Фло,
/?p=17838: Изображение

Г-н Цифров,този смел рисунък (картинката в средата и в дясно),този апотеоз на художественото внушение при топлоизолацията на зида не може да се обясни със закона на Ом, а със закона/Принципът/ на Питър. :-D
В общи линии Принципът на Питър гласи: В една йерархия всеки се стреми да достигне своето ниво на некомпетентност.

Добре,че фиг.6.1 е над рисунките и се вижда пълното несъответствие с художественото творчество! Къде точно кривата на температурното разпределение от фиг.6.1 възпроизвежда точно рисунките? Сложи очилата и гледай 1-ви и 3-ти слой!За по-лесно тита- 2 и тита- 0е.,може и от тита-1 на ляво до температурата на вътрешната повърхност..
Последна промяна от Фло на вт дек 18, 2012 2:18 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Личностна заядливост ли усещам или изчерпани аргументи?
"Лошо Седларов"... и неблагоразумно. :)
Tsilkov - майстор
Моя грешка :axe: . Извинения към Фло :^o
Последна промяна от Tsilkov на вт дек 18, 2012 2:07 pm, променено общо 1 път.
Фло - специалист
Цилков :partyman: пич си!Наздраве!
Последна промяна от Фло на вт дек 18, 2012 2:19 pm, променено общо 1 път.
VLADO66 - майстор
Егати попарата стана :lol:
marmoz - специалист
Aре,мен пък ми стана много тъпо :-D ,тамън се захапаха ,кои за кво и кои къде няма значение и маи пак се размина панаира :-D
Уф да му се невиди,аиде следващият път :lol:
П.П. Колега Фло,аз принципни грешки в схемите схемите на 8180 не виждам,просто не са коректи цифрите към дебелините чисто визуално :)
Последна промяна от marmoz на вт дек 18, 2012 2:15 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 17

Тема ""Вградена" термоизолация по време на строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: