Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vladilen - специалист
infomar написа:
Етернитова тръба използват като бюджетно решение за коминно тяло, но после го изполират от външна страна.
дали?
навремето да изолират ама с какво?
виждал съм на много места където етернитовата тръба дори не е облечена в тухли - дали пък не трябва да се изолира...? и защо ли...?
питам защото се готвя да го направя ама не съм сигурен да не стане ... пук...
VLADO66 - майстор
Етернита е азбесто-цимент,колкото и да е малка възможността я има да разпрашаваш азбест наоколо.
vladilen - специалист
VLADO66 написа:
Етернита е азбесто-цимент,колкото и да е малка възможността я има да разпрашаваш азбест наоколо.
това е повече от ясно
положението е заварено
какво се питам трябва да правя или да не трябва за да намаля риска от разпрашване...?
infomar
При мен е също заварено положение - тръбата минава само през/под покривното пространство и излиза от горе. Ще взема каменна вата и ще я изолирам около нея 10 см. - задържане с тел и платнено/здраво тиксо от вънка. Това е с цел намаляване на кондензация в нея, а не за разпрашване. Класиката е иззидане от вънка с тухли... но избирам каменната вата за по-лесно. Намирам за безсмислено да събарям и да изграждам комин спазвайки всички изисквания. Работил е близо 60 години в това състояние без изолация... ще работи още 10-20 с изолация :) . От мене толкова. След мене... каквото и както го искат.
Споко. Нека да мине сега краят на света, после ще му мислим :проба:

Тема "Комин покрай гредоред." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: