Начинът да изстива по-бавно системата е поставяне на буферен съд и повечко дръвца за подгряването му. Друг начин е помощ от ел.нагревател нощно време.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
20 мнения в "Изолация на водна риза с огнеопорни тухли"
filmatoplo
- майстор
Ползват се огнеопорни тухли при някой котли от едно време модел , но тухлите са така сложени че,пламъка минава между ризата и тухлите -примерно между две съседни ризи има ред тухли .
krasit
- помощник
Огнеопорните тухли ще бъдат в квадрат и от него димните газове ще излизат и ще имат досет с водната риза.
Те ще нагряват самата риза.И след това ще излизат.
В момента димните газове излизат право нагоре през комина и се губи топлото.
Ще напраря правоъгълник от огнеопорни тухли в койте ще гори огъня,отдолу има скара и под нея е входа за въздуха.
В двата края в горните две страни(от лявата и дясната) ще направя квадратен изход за димните газове откъдето да излизат.
Така мисля да се загрява и водната риза и самите тухли. Между тухлите и водната риза ще има ок. 5 см празно пространство и там ще се задържа топлия въздух от димните газове.
Комина ми има голяма няга много бяга през комина.
Те ще нагряват самата риза.И след това ще излизат.
В момента димните газове излизат право нагоре през комина и се губи топлото.
Ще напраря правоъгълник от огнеопорни тухли в койте ще гори огъня,отдолу има скара и под нея е входа за въздуха.
В двата края в горните две страни(от лявата и дясната) ще направя квадратен изход за димните газове откъдето да излизат.
Така мисля да се загрява и водната риза и самите тухли. Между тухлите и водната риза ще има ок. 5 см празно пространство и там ще се задържа топлия въздух от димните газове.
Комина ми има голяма няга много бяга през комина.
filmatoplo
- майстор
При ремонт на една нафтова горелка която затопляше една пещ за разтапяне на смола за асфалт видях какво представлява -цистерна със смола около нея иззидани огнеопорни тухли с разстояние помежду им -където да минава пламъка от горелката
.

krasit
- помощник
Може да направя от огнеопорни тухли с размер ок 30 см височина и квадратен с размери 14 на 14 см комин който да е вътре в камината и през него да минават димните газове и да загряват тухлите.Вътре и после да излизат през кюнците.Така ще се загряват самите тухли и де остава топлина вътре в горивната камера която и без това напуска през комина.Вътре в самото коминче ще се поставят 3 прегради също на задържат.
Друг вариант е да се направи топлооблемник пак от тухли като се направят дупки на 3 реда 4 първи ред 3 втори и 4 трети ред.Размерите ще са височина 30 см,широчина 30 см и дебелина 10 см ще се монтира вертикално така лесно може да се чисти с шоппул от самата камина ще е по лесно.В горния край ще има изход който ще се свърже с димоотвода на самата камина.
Кой вариант ще бъде по-удачен.
Няма да наруша по този начин качеството на горивния процес.
Друг вариант е да се направи топлооблемник пак от тухли като се направят дупки на 3 реда 4 първи ред 3 втори и 4 трети ред.Размерите ще са височина 30 см,широчина 30 см и дебелина 10 см ще се монтира вертикално така лесно може да се чисти с шоппул от самата камина ще е по лесно.В горния край ще има изход който ще се свърже с димоотвода на самата камина.
Кой вариант ще бъде по-удачен.
Няма да наруша по този начин качеството на горивния процес.
Не се треми да задържиш пушека в печката и да го охлаждаш допълнително.Аз постигнах желания от теб и моя старец резултат ,но чрез димогарни тръби.Ефекта е разочароващ защото пушека започна да кондензира в кюнците и си стоеше в комина просто не излиза навън без помощта на вентилатор.Така че както препоръчва г-н Ганев нужен ти е буферен съд.
krasit
- помощник
Нямам намерение да ги задържам много.Ще им направя две три прегради на пътя им и така ще загреят огнеопорните тухли и ще остане малко топлина вътре в камерата.Отделно огъня като отворя горна клапа и отдолу като отворя е много силен огъня.Поне малко да задържа топлото:)
Комина ми има добра тяга.Не искам да ги охлаждам много въобще знам какъв ще е ефекта.
Комина ми има добра тяга.Не искам да ги охлаждам много въобще знам какъв ще е ефекта.
- 1
- 2
Тема "Изолация на водна риза с огнеопорни тухли" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература