Нека намерим най-тънките цени.
rrobert - помощник
здравейте

някой може ли да ми каже фирма която да сложи допълнителна панта на врата (veka пвц)?
врата е на балкона и се чувства че не уплътнява добре - звънях на няколко фирми които работят с veka, но те явно са големи и не им се занимава с това

извинявайте ако не е подходящия форум

благодаря
comunikator - специалист
Вратата с обикновено отваряне ли е или с двойно отваряне?
С колко панти е в момента?
rrobert - помощник
обикновено отваряне, с по две панти са в момента двете врати които искам да наглася
tarlyo - специалист
Населено място да споменеш?
velsi - Почетен майстор
Според мене най-удачният за тебе вариант е да си сложиш скрита панта. Защо?
- можеш да си я купиш и поставиш сам, не е трудно;
- може да се регулира;
- можеш да сложиш повече от една;
- винаги може да се махне ако искаш като не остават следи по видимите части на дограмата;
marmoz - специалист
Да корегирам малко velsi ако се стигне до решение панти,а не двуосов механизъм :)
1.Наи - добре .Трябва ти шаблон за монтаж,т.е фирма да ти го направи
Прикачен файл:
41.jpg
41.jpg (4.87 KиБ) Видяна 4574 пъти
2.По - лош вариянт.Външна притискаща панта /за съжаление не намерих снимка/

3.Наи - лош от трите,по до добре обаче с нея отколкото само на горна и долна ,вътрешна притискаща панта
Прикачен файл:
42.jpg
42.jpg (3.03 KиБ) Видяна 4574 пъти
MASTER - специалист
Хайде и аз малко да покоригирам. :lol: :lol: :lol:

вариант 1 - за VEKA ти трябва панта 13/20 - производителя няма значение.
Шаблон е добре да има, но ако се познава принципа на обкова са достатъчни елементарни шлосерски умения. самата панта има регулировка,която компенсира неточност от няколко десети от милиметъра.
ако липсват познания е необходимо на малко парче каса да се направят дупките с шаблон и после с шублер да се пренесат на желаното място.

вариант 2 - забравяме го изцяло, че ще стане мацано дупе с тиква. 101% няма да има съостност на тези панти с системните панти

вариант 3 - ако монтажа на вратата е кадърен го препоръчвам защото ще има добър ефект,а поставянето е повече от елементарно.
rrobert - помощник
много благодаря за отговорите

точно за вариант 1 търся фирма да го направи че нямам нито инструменти нито увереност в уменията си ;)

за вариант 3 съм чувал че не е толкова добър, даже на една от вратите сега забелязах че има една такава джвъчка, явно никаква работа не върши - btw това ли е скритата панта за която говори velsi?

иначе от софия съм, район слатина

весели празници на всички!
marmoz - специалист
Да докорегирам иначе вярната корекция на колегата MASTER :)
MASTER написа:
вариант 2 - забравяме го изцяло, че ще стане мацано дупе с тиква. 101% няма да има съостност на тези панти с системните панти
Вавиянт 2 не е ротираща панта, това е притискателна панта монтирана на периферията на крилото и на касата външно /докато скритата притискателна е в жлебовете,тази е външна/,така че съосност неможе да има поради липсата на ос :)
MASTER - специалист
Аха, схванах за какво иде реч :)

Всъщност скритите панти замениха този тип които имаш предвид, аз лично от много години не съм ги срещал.

Иначе скритите вършат добра работа, само ако са спазени при монтажа разстоянията КАСА/КРИЛО в участъка където са монтирани.И естествено ако някой си е поиграл да ги настрои - тези панти също имат регулировка

Тема "допълнителна панта на pvc врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: