Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
zuk - напреднал
Един въпрос за тавана - гипскартона е с размери 2м на 1.2м
Помещеноето е 1.1 на 2.60, т.е. на тясната страна няма снаждане и няма проблем. По дължината обаче един лист картон от 2м няма да стигне и ще го продължавам с друг още 60 см. Там където ще снаждам трябва ли да имам профил и какъв, как да го хвана?
Въпросът е за друг раздел, но моля, ако някой има идея да ми помогне.
С други думи, тези профили, които вече съм монтирал (горе на снимката) достатъчни ли са или трябва още един CD - напречно? Ако е така, как да го закрепя на същото ниво?
chapara - майстор
zuk написа:
Един въпрос за тавана - гипскартона е с размери 2м на 1.2м
Помещеноето е 1.1 на 2.60, т.е. на тясната страна няма снаждане и няма проблем. По дължината обаче един лист картон от 2м няма да стигне и ще го продължавам с друг още 60 см. Там където ще снаждам трябва ли да имам профил и какъв, как да го хвана?
Въпросът е за друг раздел, но моля, ако някой има идея да ми помогне.
С други думи, тези профили, които вече съм монтирал (горе на снимката) достатъчни ли са или трябва още един CD - напречно? Ако е така, как да го закрепя на същото ниво?
Две парчета по 1.30/1.10. Средното CD, не е вярно. Трябва да са по късата страна, като започнеш от средата и през 50 см към краищата, така ще имаш CD на снадката и фабричен ръб за лента и шпакловка. За CD си има окачвачи, като по един ще ти стигне за едно CD. Питай в магазина :wink:
jekasus - майстор
Този CD-профил го сложи над UD-профила и напреки през 50 см CD-профили (1.10см) по широката част на банята. Ако не ти се занимава - го изместваш настрани и слагаш още един дълъг профил по дължина на банята на еднакви разстояния от стени.
lordmails - специалист
Просто като информация има картон 2.60x1.20,слагаш един цял лист и ще стане без снадки.
zuk - напреднал
chapara написа:
Две парчета по 1.30/1.10. Средното CD, не е вярно. Трябва да са по късата страна, като започнеш от средата и през 50 см към краищата, така ще имаш CD на снадката ...:wink:
Tова е вярната формула. Мерси!
chapara написа:
За CD си има окачвачи, като по един ще ти стигне за едно CD. Питай в магазина
Окачвачи съм взел, този надлъжния профил щях да го закачвам, но сега ще пробия други дупчици за напречните.
chapara написа:
и фабричен ръб за лента и шпакловка.
Тази лента е да запълни фугата между картонената плоскост и стената ли?
jekasus написа:
Този CD-профил го сложи над UD-профила и напреки през 50 см CD-профили (1.10см) по широката част на банята. Ако не ти се занимава - го изместваш настрани и слагаш още един дълъг профил по дължина на банята на еднакви разстояния от стени.
Добра предложение,също, но идеята е до колкото те разбирам да се спести окачване за всеки напречен профил, нали?
lordmails написа:
Просто като информация има картон 2.60x1.20,слагаш един цял лист и ще стане без снадки.
Сори, ама късно казвашшш (както казало едно балонче в пустинята)
Напазарувал съм картона.
jekasus - майстор
просто правиш двойна скара за тавана.
chapara - майстор
Загряващ си, не се трудя да обяснявам повече, зааащото в други подфоруми всичко е обяснено. Но когато някой закача, всичко е ОК :wink:
chapara - майстор
Тази лента е да запълни фугата между картонената плоскост и стената ли?
Не между двата картона , а като си напазарувал огледай листовете, там има един скос на картона, тамм се поставя лентата с фугопълнителя :wink:
zuk - напреднал
Температурите около и под нулата не са подходящи за фугиране, но пък за гипскартона не са проблем. Надлъжния cd-профил беше своевременно сменен с 5 бр. напречни.
Изображение
Сложих и окачвачи въпреки, че дължината на профила е само 1,14 м. Всъщност сложих окачвачите през един, а не на всеки от профилите. Окачвачите ги имах, но ми омръзна да пробивам бетона. Над CD профилите сложих по един слой вата за изолация. Профилите ги хванах с нитачка. Така ми се стори по-лесно.
Изображение

Изображение

Изображение

Ами тавана е в общи линии готов. Остава да шпакловам винтовете и лента+опакловка на фугите.
Изображение

Изображение

Между другото ще трябва и някаква шпакловка между плочките и тавана. Приемам съвети каква да бъде! И накрая някакъв латекс за бани или какво?

А, щях да забравя - пуснах подовото, но при тези температури не се усети. То 300 вата сигурно като го оставя включено, до другата събота тамън ще отвърне въздуха. Тея мощности са за апартаменти, не за необитаеми къщи, но карай здраве да е. Май закопах 400 лв. под плочките. :shock:
zuk - напреднал
Почти на финала ! Остава само някаква мазилка по-красива над плочките да сложа. Кажете тези минералните стават ли?
Изображение

Тема "Баня на вилата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: