• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
velsi - Почетен майстор
Няма лошо, щом така предпочиташ. И да покажеш после как се е получило.
comunikator - специалист
Кфи са тия специални профили нещо не се сещам?
Ще съжаляваш след време като ти изгние дървената дограма!!!
bulhomes2 - майстор
Не е само въпроса в изгниването. Проблема на старите дограми до голяма степен е и във фугата между касата и стената. В един съвременен строеж най-слабото място на една стена (за топлоизолация) е прозореца, а от прозореца най-слабото място е фугата. Доколкото разбирам идеята е да се махнат черчеветата и делителите и да остане само касата. Доколкото виждам обаче винкелите са хванати за делителите (а автора твърди, че дограмата е хваната за винкелите). Мътно ми е. Ако навеса е само над прозореца не виждам проблем да се свали и той и после да се монтира на новата дограма (може да се монтира и преди поставянето на прозореца в стената). Ако навеса е захванат и в стената - не може ли да бъде освободен за момент от дограмата докато се смени? Не се разбира какво толкова пречи навеса (винкелите) на дограмата. Не разбирам и защо автора смята, че при махането на касите ще се махат и тухли. Твърдиш "заварени" винкели към касата. Няма как да стане - едното е дървено, а другото метално. Закован - да, но заварен.. Закованото се отковава. Не разбирам защо трябва да режеш. Най-лесно ще ти е да попиташ и в някоя друга дограмаджийска фирма.
ule
dodo2000, предстои ми същата манипулация, в моя случай става въпрос за кирпичена къща на 100 години и ме посъветваха да не пипам дървената рамка, която си е част от конструкцията. Можеш ли да качиш снимки как се е получило при теб и името на формата?
Много блогодаря!
MASTER - специалист
comunikator написа:
Кфи са тия специални профили нещо не се сещам?
Ще съжаляваш след време като ти изгние дървената дограма!!!
Комуникатор, от постовете ти съдя че си в "бранша" :?

За да разбереш какви са тези профили отвори някои каталог на реномиран производител и потърси термина ALTBAU

Ще ти сложа и една картинка за подсказка.
Изображение

По картинките слабото място е третата картинка - там където са две врати ли, врата и прозерц ли на различни стаи една до друга.

Дървото не го мислете изобщо, няма да направи НИКАКЪВ проблем ако остане перфектно запечатано в стената зад новите прозорци.

Аз личо обаче изпитвам много резерви към изпълнението,което ще барнат маисторите.

Едно че детаилите са много, ама много важни, друго че въпросните профили не са малко, а доста по скъпи и обикновенно не се държат на склад.

Даже имам конкретни подозрения какво точно са намислили от фирмата, и също съм много любопитен да видя резултата. :-D :-D :-D

Аз лично също бих поразчистил дървенията,железата в комплект с все козирки и бих си сложил прозорците по конвенционалния начин.
pavkatay - майстор
Тази система от схемата на MASTER се предлага и от 'Профилинк' под името R и Z каса. Основно се изработват прозорци за чужбина (Италия) с нея, но там всичко се прави по различен от нашия тертип. Има няккои ситуации, в които е добро решение (например-монтирал съм въху стенен сандвич-панел), но в случая е най-добре да се кара по утъпканите пътеки. Особено, ако някой ще имровизира.
mrmagooo - специалист
Видях темата и реших да покажа домашното изпълнение !
Прикачен файл:
2012-12-22-191.jpg
Прикачен файл:
2012-12-22-192.jpg
Прикачен файл:
2012-12-22-193.jpg
Прикачен файл:
2012-12-22-194.jpg
Има както абсолютно нова дограма създанена от нулата така и вариянта със стара дървена и нова алуминиева .Алуминия е с термомост . Старата дървения не дава признаци за гниене поне за сега вече са 5години . Не правят конденз зимата държат от 5 до 10 градуса разлика в температурата вътре между двата ката лятото е над 10 разликата .Номера е да намериш достатъчно луд майстор да ти произведе алуминиевата.
Пвц-то не е за такива решения !
koleto84 - специалист
Естествено,че маисторите ще предпочетат този вариант ...
много по лесно е за тях,отколкото да къртят;режат;да свалят козирката от винкел с опастност от падане на тухли дето са над касата.
А и в много фирми демонтаж не се плаща :lol:
  • 1
  • 2

Тема "СПЕШНО! Монтаж на PVC дограма върху дървена каса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: