• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
ditronix - специалист
Никога не съм срещал сирена с два излъчвателя в корпуса! Има такива спиезопластини и други-по-често срещаните с динамичен излъчвател,т.е. средночестотен говорител. а тихите тонове при включване и изключване се работят от процесора в управляващия блок. Пак там се изработва и основния тон-воя на сирена и всичко това се възпроизвежда от един излъчвател. Алармата на колегата явно не е такава и се ползва обикновена сирена,която в случая е здрава,а проблемът е в транзистора,който я управлява!
Junak - майстор
Това, че не си срещал не значи, че няма
Изображение
Junak - майстор
Предполагам, че можеш да познаеш пиезозумера
Изображение
dyaneff - майстор
Junak в голяма грешка си. Това не е пиезоизлъчвател, а датчик вибрация.
ditronix - специалист
Що мислиш тъй бе,dyaneff :?: Онова джелезо на пиезопластината може да е залепено да възпроизвежда по-добре басите :supz: Junak ,надявам се че си наясно че освен да свири,т.е. да работи като излъчвател,тая пиезопластина при механично разтрептяване,примерно при удар по корпуса на колата се превръща в генератор на Е.Д.Н. и може да се ползва примерно за т.н. шок сензор :razz:
И в китайската,и в българската аларма ролята на кръгчето е една и съща!
dyaneff - майстор
ditronix написа:
Що мислиш тъй бе,dyaneff :?:
Що, щото комшу имам къде една голяма щайга с аларми ( без пластмасовите кутийки ) и съм ги разглеждал доста години. :lol: :lol: :partyman:

9
ditronix - специалист
Добре бе,човек,ама наистина тая пластина е сложена там не да свири,а да лови вибрациите ако някой вземе да лопа по колата и да му подсвирква сирената. Та ей за това са тия форуми,за да научаваме по нещо ново всеки път! Весела Коледа и Щастлива Нова година! :partyman: :supz:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с аларма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: