• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
moimoimoi написа:
aз съм доволен от OSRAM,както от ел.баластите така и от компактните им лум.крушки
преди около 6 години сменяхме на една фирма баластите /около 3000броя/с осрам и за да спечелим търга дадохме 50 000 часа гаранция и няма проблеми,работят денонощно,схемата им използва само една спирала при тяло 2x36/58/вата и реално едната тръба може да е с изгорели спирали и пак работи важното е газ да има вътре
Слагал съм такива свързването е ,че единия край на спиралата в лампата остава свободен не мога да се сетя дали и на другата спирала в лампата също е свободен,наистина е най доброто решение от към баласти но и те не са цвете/мое мнение/!
valentino76bs - майстор
А ето...
Прикачен файл:
picture122resis2.jpg
picture122resis2.jpg (25.86 KиБ) Видяна 3718 пъти
moimoimoi - майстор
модел не мога да кажа ,но едва ли имат много модели при които се ползва само една спирала
по спомен е osram quicktronic qtp8 2x58w
hidrazin - майстор
О.К. Видях го. Балагодара.
:partyman:
Папуас - специалист
Здрасти. Аз съм наистина папуас при тоците. Регистрирах се да се оплача от луминесцентото си осветление и да потърся квалифицирана помощ.
Не знам какво става, но у дома луминесцентното осветление непрекъснато се скапва. На местата където работя си стои от години без да се пипа, а у нас не е така. Непрекъснато горят пурите или стартерите. Купих за проба 2 тела с електронно запалване. Първоначално бях много доволен. Не шумят, светват моментално... На около 20-тия ден, на едната и изгоря новичката пура, а на другата - направо запалването. Върнах старите тела и сега една пура вече изгоря, а другата светва след дълго чакане и нервно друсане на лампата. Вече дадоха пари колкото за скъпо лед осветление и пак нямам читаво осветление. :cry:
Напрежението уж е стабилно, няма токови удари, 230 V си ги държи. Какво друго може да е причина? :?
hidrazin - майстор
Кофти производител - евтино и също толкова надеждно и качествено?
dyaneff - майстор
Или купуваш най-лошите лампи, или захранването не чак толкова стабилно. Как включваш телата? В смисъл с ключ или друго устройство? И като ги включиш колко време са в това състояние или се светват по 20 пъти на ден ?
Папуас - специалист
Купувал съм пури на Osram, Narva, Filips... Все тая. Вярно е че се включват и изключват по 20 пъти в денонощие. Бавят се дълго преди да светнат.
hidrazin - майстор
Не си избрал подходящото осветление. Това е много лош режим за тези лампи. Най-тежкия режим
дето им скъсява живота е пуска. Та така ще е с това осветление.
Папуас - специалист
Няма да се мъча вече. Тъкмо поръчах това: http://www.aliexpress.com/item/LED-Flex ... 62227.html
Поръчах го водоустойчиво. Забравих да кажа, че иде реч за кухнята и е възможно да са виновни пари. Само че това не важи за спалнята, а положението там е същото.
Като гледам цените на луминесцентните тела, това LED ми излиза колкото 2 тела, а е 5 метра и с гъдели. Стига да дойде. Ако е читаво, ще поръчам и за спалнята. Ще е по-евтино, защото няма да е водоустойчиво.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Луминисцента лампа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: