• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
И какво точно ще правиш с това? Особено пък в кухнята. Преди да ги сложиш прочети тук. Търси надолу
поста от 11 Дек 2012 и чети нататък.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 7&start=80
Пък и RGB си поръчал или бяла? :?
:partyman:
Папуас - специалист
Че то RGB има и бяло. Гледах в някакъв магазин. Тя, кухнята ми е в комплект с целия хамбар от около 70 кв.м. и мисля когато не се готви да го ползвам като декоративно. Освен другото, би трябвало да има и димер при толкова копчелъци.
Лелеее..., ако съм се прекарал да няма бяло и димер... Ама аз все така правя нещата. Радикално с главата в торбата и понякога се прекарвам. Ем папуас. Ще докладвам ако дойде.
Последна промяна от Папуас на нед дек 23, 2012 11:39 am, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
това RGB е само за декорация,никакво качествено осветяване няма да се постигне.........освен ако не си сложите очила за нощно виждане :lol:
hidrazin - майстор
Точно !!! Иначе си има и димер. Ей го същото у нас:
http://www.bg-leds.com/index.php?main_p ... cts_id=126
Общо взето ще ти свърши работа - да му се порадваш на шаренийката и толкоз. :lol:
:partyman:
Папуас - специалист
Абе и аз си помислих че може да стане нещо такова, само че съобразявам че има къде да го сложа, ако не върши работа. И друго си мисля: Все пак, това са общо 74W LED. Досега бяха 72W луминесцентно. Би трябвало все пак да свети в пъти повече и това че е RGB, да се компенсира в голяма степен. Не знам... :?
moimoimoi - майстор
kъде ги видя тез 74 вата ?.........може би 12 волта и 6 ампера,което пак не прави 74 ами 72 вата.....това е мощноста дето може да понесе контролера :lol:
тая лента е 16.4фута което е 5 метра,
те я дават 60 диода на метър или 300 диода общо-то това го пише де,що не гледаш??
един диот му трябва около 3 волта и 0.02ампера което прави 0.06вата от диод
сега
300диода по 0.06вата прави цели 18 вата,и ще светят най добре в бяло

т.е. на тоя контролер може да накичиш 4 ленти по 5 метра /18+18+18+18=72 вата/
не може да се каже че си се прецакал щото е ефектно,няма да имаш нужда от коледни лампички.......ама още от сега почни да мислиш за друг вариант който не включва диоди......на един клиент сложихме в банята 7 лед луни по 3 вата/21 вата общо/ и да ти кажа не беше много светло но като за баня 2 на 2 метра биваше,но определено ако имаше още малко светлина щеше да е по добре

според мен положението е следното:
лед осветлението е още много скъпо и не толкова добро
обикновените крушки харчат много ток инък са евтини но също често горят щото са китайски,но предвит цената на никой не му пука
компактните луминисцентни лампи/енергоспестяващите/ засега дават най добро съотношение цена-светлина-качество,ако си с абажур може да си вземеш такъв с 7-8 броя крушки 7-9вата за да е равномерно и ще си доволен
Папуас - специалист
Абе виж ся. На мен ми трябва да осветява достатъчно плота от шкафовете, които са на 60см. над него. Ще остане достатъчно метраж и за скрито осветления над шкафовете. (Май ще се реже и ще се купуват кънектори и кабели.) Има достатъчно място да си останат и луминесцентните. Така че въпросът ми защо може да ми горят толкова често луминесцентните си остава. Това че у нас се пускат и спират често си е май добър довод, но пък да горят на 20-тина дена... :sad:
Krass - майстор
А сега един въпрос с повишена трудност.В ЗРУ 20kV има десетина осветителни тела с лум. лампи 20W единички-дросел стартер.На всички са свалени стартерите и палят без проблем.В други уредби също 20kV същите, тела купувани по едно и също време нямат никакъв шанс да запалят. Това е за тема гледам и не вярвам на ушите си, но е факт. И сега ако някой ми обясни теоретически защо се получава така... :partyman:
dyaneff - майстор
Krass написа:
А сега един въпрос с повишена трудност.В ЗРУ 20kV има десетина осветителни тела с лум. лампи 20W единички-дросел стартер.На всички са свалени стартерите и палят без проблем.В други уредби също 20kV същите, тела купувани по едно и също време нямат никакъв шанс да запалят. Това е за тема гледам и не вярвам на ушите си, но е факт. И сега ако някой ми обясни теоретически защо се получава така... :partyman:
Означава, че в това ЗРУ в която палят лампите без стартери има много лоши условия за работещите.
Krass - майстор
Според работодатели, синдикати и трудова медицина условията са "THE BEST".Естествено е, че там не е за препоръчване да стоиш много дълго, но странното е, че в други уредби точно такива лампи не палят без стартер. :?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Луминисцента лампа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: