• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
vesel - специалист
RosYo написа:
Здравейте ! Както казах по рано , предстой да ми монтират стаен термостат. Тъй като все още от фирмата не са дошли , някой би ли ми разяснил какъв е този режим на модулация на котела , тъй като разбрах , че имало различни термостати , модулиращ и ON/OF , каква е разликата , кой е по добрия вариант , за да знам какво да искам а не да ми пробутат каквото не им върви примерно. Благодаря предварително !
Вида на термостата зависи от котела, т.е от възможностите, които производителя е предвидил. На по-простичките котли, като моя :-D , може да се монтира само ON-OFF вариант. Термостата само пуска и спира котела.
При другия вид управление е възможен пълен контрол, модулация на горенето, настройка на БГВ и др (като в линка на колегата горе). Комфорта е по-голям, управлението по-ефективно, разхода на газ също се предполага да е по-нисък.
Първо трябва да си наясно какво допуска котела, след това вече си преценяваш според желанията и възможностите (финансовите).
marinmnm - специалист
Здравейте, направих подмяна на един от радиаторите/20 глидера на 350h/ с конвектор 4kw при t на водата 50/40 градуса и 7kw при 70/60 градуса.
Разликата в конфорта я усещам определено. Но в икономията не съм сигурен. Въпроса ми е на каква мощност да направя котела-тоест на каква температура на водата да гони?
LazarGanev - "Велик майстор"
Стайната температура е неправилно да се регулира чрез температурата на водата. Котелът гори оптимално при температура на водата 70-80*С. Сложи си стаен термостат.
marinmnm - специалист
Имам стаен термостат :оn-of.
Щом имаш, значи температурата на котела я даваш на 80*С
ivaylo_y - помощник
Здравейте, вече и аз се отоплявам на газ. Но имам проблем.
Модела на котела е BAXI Luna Duo-Tec 1.12, а модела на програмируемия модулиращ термостат е 71043360 или както е описано на книжката 720644701.

Програмирах го съгласно описаното в ръководството (поне до колкото успях да го разбера).
Но се получава следното:
При настройка на програматора PCH - Pr - On1 - 05:45; Off1 - 7:30, като за стайна (комфортна) SCON температура е зададена 22°C при режим Auto, температурата на потока (водата за отопление е 60°C). След 7:30 трябва да премине в режим на редуцирана (намалена) температура която е зададена 18°C . Но котела започва да увеличава температурата на водата за отопление. Примерно днес в 9:30 часа показанието за стайната температура е 25.9 °C, на водата 85.9 °C, а би трябвало да работи в редуциран режим до следващия зададен програмен период PCH - Pr – On2 - 14:30; Off2 - 16:30.
Може ли някой да ми помогне.
teodor_xristov_80 - напреднал
Здравейте - моля за помощ. Няма да пускам тема с проблема ми като цяло, защото ми е неудобно - има я в други два форума. Както и да е. След няколко съвета, комуникация с Лазар Ганев - за което още веднъж му благодаря, поставих регулатор и към момента отоплявам целия апартамент с почти същото потребление на газ, което консумирах за отоплението на две стаи.
Но сега ми възникна друг проблем.
В стаята където сме по цял ден температурата е по ниска с около 1 С от тази в останалите две. Как да направя така, че във всичките стаи да е еднакво топло.
Най топло ми е в трапезарията Примерно: 22С, следвано от спалнята - 21,6С, а в хола 21С. Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Как да пренасоча топлината. Дайте варианти за боравене със секретните кранове - ще стане ли ? :?: [-o< [-o<
Моля дайте съвети . Котела е почти на мах 79 С
Ако държите повече разяснение ще дам, само кажете какво трябва да знаете.
Вариантите са 2:
1. За предпочитане е да увеличиш броя на глидерите в хола - така котелът ще топли с по-ниска температура на водата
2. Да притвориш секретните кранове на радиаторите, които топлят повече. Става с шестограм или отвертка, в зависимост от марката на крана
2v6 - майстор
teodor_xristov_80 написа:
Здравейте - моля за помощ. Няма да пускам тема с проблема ми като цяло, защото ми е неудобно - има я в други два форума. Както и да е. След няколко съвета, комуникация с Лазар Ганев - за което още веднъж му благодаря, поставих регулатор и към момента отоплявам целия апартамент с почти същото потребление на газ, което консумирах за отоплението на две стаи.
Но сега ми възникна друг проблем.
В стаята където сме по цял ден температурата е по ниска с около 1 С от тази в останалите две. Как да направя така, че във всичките стаи да е еднакво топло.
Най топло ми е в трапезарията Примерно: 22С, следвано от спалнята - 21,6С, а в хола 21С. Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Как да пренасоча топлината. Дайте варианти за боравене със секретните кранове - ще стане ли ? :?: [-o< [-o<
Моля дайте съвети . Котела е почти на мах 79 С
Ако държите повече разяснение ще дам, само кажете какво трябва да знаете.
Това за неизключването в хола за колко време си го пробвал?

Няма начин със секретните кранове да се регулира температурата винаги еднаква навсякъде.
При едно проветряване в стая без терморегулатор температурата пада с 1-2 градуса за часове.
Също така при различен брой хора и включени уреди в една стая температурата се повишава.

Ако искаш съвсем точно поддържане на постоянна температура трябва да сложиш термостатни глави или електро вентили...
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: