Най - вълнуващия въпрос зимно време.
peterstamov - специалист
LazarGanev написа:
Можеш да направиш байпас (с кран)на помпата за да не шуми толкова
Добре имам вече едно решение. Което нищо не ми говори де! :sad: :-D Ще потърся инфо, а ако не намеря ще питам пак!

По-евтин вариянт ли ще е байпаса отколкото да ми кажете модел на някой по добри вентили и да подменя тях? То пък може и те да шумят....... нали проблема е да намаля скоростта на водата!?

Сърдечни благодарности че помагате и весели празници!
filmatoplo - майстор
Малко скъпа помпа но разгледай поне за информация - помпи Грундфос Алфа 2 с електронно регулиране -за да няма шум във вентилите :wink: .
http://www.thermoeconomic.com/tsirkulat ... mp-2l-p14/
peterstamov - специалист
Еми не успях да намеря някаква схема за байпас на помпата с кран. Моля, като има време някой да драсне една. Продължавам търсенето де! Иначе помпата ми бута студената вода в котела - това за схемата.

@filmatoplo когато се скапе тази вероятно такава ще взема.
ESPACE - майстор
От БгТерм си вземи аксиални вентили на Honeywell- не шумят. Това ще е най лесния вариант за теб.

http://www.bgtherm.com/store/product/11 ... -1-2-.html
sihing - напреднал
Да не си обърнал подаващата и връщащата тръба на радиатора.Тези вентили имат посока.Виж дали долната не е по топла от тази с термоглавата.
peterstamov - специалист
За всеки случай проверих, но не са обърнати. Посоката на вентила също е спазена. Аз всъщност не съм пипал нищо освен да махна крана и сложа вентила.

От наблюденията ми досега следното..:
Радиаторите са два еднакви, но едната стая е много по-топла (ред фактори) и термоглавата затваря по-рано и почти през цялото време е затворена защото е топло. Тогава циркулацията (шума) се засилва още повече само през едната термоглава. Тоест цялата циркулация на този кръг върти през единия вентил, който е притворен и шума се усилва повече. Когато са отворени и двата вентила шума е по-слаб!

Дали ще има ефект: Да си сметна наново радиатора в по-топлата стая и да махна няколко ребра, така че вентила в тази стая да е отворен почти постоянно както в другата!???
VLADO66 - майстор
Самата конструкция на вентила ти предполага шум-след вентила когато е притворен струята се блъска на завоя.Погледни ъгловите вентили например на Херц или Хъниуел.
ESPACE - майстор
Понякога се чудя защо се хабя да давам съвети. :)
Или сменяй, или свиквай - това е!
peterstamov - специалист
Извинявай че досаждам. Просто искам да знам всички възможни варианти и тогава да си реша. А най-вероятно може и всички в комбинация. Да сменя вентилите, помпата, байпас, махане на ребра и т.н за да се получи.
VLADO66 - майстор
Само първото бе човек. :partyman:

Тема "Термовентил, термоглава, шум." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: