• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
teodor_xristov_80 - напреднал
2v6 написа:
Това за неизключването в хола за колко време си го пробвал?
Извинявам се не разбрах точно какво искаш да кажеш?
2v6 - майстор
teodor_xristov_80 написа:
2v6 написа:
Това за неизключването в хола за колко време си го пробвал?
Извинявам се не разбрах точно какво искаш да кажеш?
Написал си това:
Държим регулатора в хола и познайте какво става - не изключва. Какво да направя.
Искаш да кажеш, че когато регулатора е в хола, котела работи по 24 часа на денонощие ли?
Не не и пак не. Не съм се изразил правилно. Извинявам се. Котела изключва, ама по рядко и вижда голям зор докато достигне температурата, а тя е 22 С., а в другите стаи става към 23 С.
Когато го сложа в най топлата стая включва и изключва както си трябва ,без да се товари- много бързо достига зададените градуси и после изключва.
2v6 - майстор
Не не и пак не. Не съм се изразил правилно. Извинявам се. Котела изключва, ама по рядко и вижда голям зор докато достигне температурата, а тя е 22 С., а в другите стаи става към 23 С.
Когато го сложа в най топлата стая включва и изключва както си трябва ,без да се товари- много бързо достига зададените градуси и после изключва.
Нормално е котела да работи по-дълго (да изключва по-рядко), когато искаш да грееш повече.
Според теб като изключва бързо и не се товари и в хола ти е 21 градуса е както трябва ли?
vini7 - напреднал
Послушай Лазар и добави още глидери в хола.
LazarGanev написа:
Вариантите са 2:
1. За предпочитане е да увеличиш броя на глидерите в хола - така котелът ще топли с по-ниска температура на водата
2. Да притвориш секретните кранове на радиаторите, които топлят повече. Става с шестограм или отвертка, в зависимост от марката на крана
Бих се навил, ама не знам дали е възможно - радиатора ми е ограничен от двете страни с тръби - едната /горната/ на входа и втората /долната, от другата страна/ на изхода.

Само да отбележа,че хола ми е почти 19 квадрата или 49 куб.м. - в нея стая имам 28 глидера. - Модел на глидерите - Focus 500.
П.П. При първа възможност - бих сменил алуминиевите радиатори с панелни на Корадо - Стражица.Имамв едната стай, макар и трипанелен ама разликата е голяма./Знам че е с по голяма мощност, но започва да топлоотдава на по ниска температура/.
Ето и малко данни- мисля, че ще са интересни на всички.Разхода все още е висок и не ме удовлетворява, ама все пак става въпрос за жилище на първи етаж,външен, с външна изолация и вътрешна на външните стени, изолация на таван,без изолация на пода - за 110 кв.м. и не е достигната оптималната минимална мощнност на котела - ще се слагат още радиатори, но догодина.
Измерванията са правени за по 48 часа.
1. При 50 С на котела - включени само два радиатора, без термостат - за 24 часа разхода е около 8 куб.м.
2. При 70 С на котела - включени всички радиатори, без термостат - за 24 часа -средния разход е 16,84 куб.м.
3. При 75 С на котела - включени всички радиатори, с термостат - за 24 часа -средния разход е 15,63 куб.м.
4. При 79 С на котела - включени всички радиатори, с термостат - за 24 часа -средния разход е 14,33 куб.м.
Т.е. разликата с термостат и при по висока температура от + 9 С - дава икономия от 2,51 куб.м. на 24 часа или 75,3 куб.м. за месец, сметнато в пари по сегашни цени около - 90 лева приблизително.
Сами преценете. Минималната оптимална мощност на котела от 11 KW. не е достигната, а какво ли ще е когато се достигне.
Все още може да се правят корекции. =D> =D> =D>
jj77 - специалист
Здравейте,

имам котел Dakon CK-24. Търся някой да дойде и да провери/настрои мощността на котлето, като имам резерви към фирмата-продавач. Колко би ми струвала една такава настройка? Благодаря. Може и на лични, ако тук се счита за реклама.
Vlado852 - напреднал
Здравейте от мен и честита нова година на всички.
Чета темата от известно време с интерес.
Започвам с въпрос а по - късно ще споделя и личните си наблюдения от отоплението ми на газ.
Ползвам стаен термостат он/оф Eurotermostat със седмичен програматор. Газов котел Фероли Domiproject F24. Три радиатора Биаси - 180/60, 160/60, 140/60 и лира 130/45 с обща мощност 11,4 кв. Чиста отопляема площ около 75 кв.м. Температурата която се стремя да поддържам е средно 22 градуса 24 часа в денонощието. Апартамента е нов с външна, вътрешна и изолация на тавана. Иска ми се да намаля температурните колебания вкъщи. Как да стане това?
За статистиката, м. декември - 183 к. газ. Не съм много запознат, така че ако трябва да добавя нещо казвайте.
П.П.
Когато е със стаен термостат он/оф, котела само на макс ли работи?
marinmnm - специалист
Сметката ти е добра. Може да си пееш и да продължаваш да се топлиш.Според мен няма какво да оптимизираш при положение ,че имаш 6,5м3 за 24часа.
Този котел кондензен ли е?
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: