Напишете въпрос свързан със санирането.
prascho - майстор
имам едно питане към вас и очаквам да се получи сполучлива дискусия. Сайдинг или епс бихте ми препоръчали за външна изолация. Предимства и недостатъци и на двата продукта. Става въпрос за София. И в двата варианта ще я правя сам с подкрепата на баща ми.
prascho - майстор
стената е тухла 25 см и 2 см пръскана мазилка!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
prascho написа:
имам едно питане към вас и очаквам да се получи сполучлива дискусия. Сайдинг или епс бихте ми препоръчали за външна изолация. Предимства и недостатъци и на двата продукта. Става въпрос за София. И в двата варианта ще я правя сам с подкрепата на баща ми.
Сайдинг е външното покритие, обшивката. Каква изолация ще сложиш под него е друг въпрос. Предполагам, че заедно със сайдинга ще ти предложат и най-подходящата изолация.
prascho - майстор
ако имам пари с каменна вата, ако не с минерална вата за външна обшивка на изовер. Но питането ми е, коя от двете технологии е по-подходяща за София?
metody - помощник
На мен лично ЕПС с хубава мазилка ми е по естетично красиво . Сайдинг по-скоро на вила бих сложил. Но пък предполагам сайдинга е по-дълговечно ако се монтира читаво
prascho - майстор
точно в това искам да ме обедите, щото покритието при сайдинга е вид пласмаса, която е подложена на разнообразни атмосферни условия и на първо четене си мисля, че ще старее по бързо. Искам аргументи, хайде майстори, размърдайте малко пръстите и пишете.
prascho - майстор
искам и мнения относно качеството на обшивката за сайдинг, която се внася в България. До каква степен е читава.
ironlady - модератор
Аз няма да те убеждавам в нищо,по скоро ще изложа примерни наблюдения/мое/ относно сайдинг.Наистина като визия това за градска къща не е най - красивото което се предлага на пазар,но пък всеки си има свое виждане за естетика.Познавам тук във Варна доста хора,който са избрали този вариант за запечатване на фасадите,доволни са хората и това са основно строители и хора, който се занимават със строителство.Ако питаш за здравината на повърхността,тук преди 2 години ако не се лъжа,се изсипа градушка със сериозни размери и да ти кажа аз не съм забелязала да имат външни поражения,къщите "облечени" със сайдинг.Та така това е от мен, чисто любителско мнение :)
8180 - майстор
Извън естетическите съобръжения, мисля че сайдингът е по-безпроблемен при монтаж и експлоатация. Допълнително предемство, на което съм фен - елемент на вентилирана фасада.
Според мен ватата може да бъде всякаква със съответното пародифузно платно между нея и сайдинга - трябва да се внимава, но е същото като във покривите, за което е писано повече.
Собствено сайдингът трябва да се проучи за евентуални ментета - дебелина на профила, UV защита (произход, сертификати!!!). За предпочитане са по-светлите тонове.
Добри отзиви има за фирмата от Раковски (Ригипс, Ривагипс или нещо такова) - монтират, не знам дали продават, но доволни клиенти споделяха, че сайдингът им бил добър и монтажа точен. Говорил съм с тях на Стройко - добро впечатление ми направиха, но и те вдигат цените.
Нещо май са католици - дали за това по-добре работят!?
Аз живот и здраве мисля да го правя сам.
Успех!
metody - помощник
Имах приятел който се занимаваше с монтаж на сайдинг . Когато монтират обект зимата имат проблем с плоскостите - стават крехки в студа и лесно се чупеха . Другия според мен проблем е че масово се прави дървена скара от чам , което след време поне според мен ще здаде багажа , ако има вариант да се направи скара от профили подобни на тези за гипскартона , вярвам ще има по-голям ефект откъм здравина

Тема "Сайдинт или епс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: