• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
dragozow написа:
sek.1 написа:
dragozow написа:
Това е добра новина, кой модел беше твоя? И как се държи на слабия ток? Оф, това е проблем за много електрически машини, а енергоразпределителите у нас си правят каквото искат.
200 ампера DC ВИГ и РЕДЗ Сталверк. Ъпдейтван е в Дел с телоподаващ модул и селф контрол така че сега е и МИГ - МАГ . На вилата повече от един по голям консуматор не мога да включа мрежата кляка и под 150 волта . На генератор АД 30 съм работил почти три цели работни дни в полеви условия интензивно заваряване на метални конструкции и тръби основно с електроди 4 мм машината не даде никакви проблеми .
Сещам се кой е модела, учуди ме с това. Ще го пробвам с един нестабилизиран генератор на 180 волта и аз.
Нашия генератор с който работим е АД 30 но е със сменено управление и още разни неща взимаме го като ни трябва от един склад за хранителни стоки където е резервно захранване . Таблото му е съвсем друго не знам има ли някакво значение . Аз моя го включих малко на страх но нищо не му стана .
gogo7777 - майстор
Чувал съм че Спарки Елтос имали намерение да пускат инверторни електрожени
Малеее съвсем ще я овапцаме работата. Явно не всяка жаба си знае гьола :-D . Те стигнаха своя апогей в изработката на маткапите и др.подобни и сега се целят по-на високо. От Кемпи са се заканили, че ако Спарки пусне електрожен, то те веднага пускат свой модел на дрелка. Конкуренцията ще е безмилостна. Консултантите по разните Маркети ще трябва да са с 2 висши :-D .
sek.1 - специалист
gogo7777 написа:
Чувал съм че Спарки Елтос имали намерение да пускат инверторни електрожени
Малеее съвсем ще я овапцаме работата. Явно не всяка жаба си знае гьола :-D . Те стигнаха своя апогей в изработката на маткапите и др.подобни и сега се целят по-на високо. От Кемпи са се заканили, че ако Спарки пусне електрожен, то те веднага пускат свой модел на дрелка. Конкуренцията ще е безмилостна. Консултантите по разните Маркети ще трябва да са с 2 висши :-D .
Поръчват от Китай с техен цвят и марка и са готови .
stivemaster - майстор
Е щом си мислите ,че изнасянето на производството на все повече и повече фирми в Китай не е лошо нещо ,то едвали има лоши неща въобще.Ще дойде време когато горчиво ще съжаляваме за просташката практика на бизнеса в момента.
pansim - майстор
+1
Много вече съжаляват, ама тепърва ще очакваме последствията
stivemaster - майстор
Последствията знаеш ли кви ще са колега тези хора дето сега ги съкращават ще изчезнат и после няма смисъл изобщо да мислиш вече за местно производство което според мен е тема на националната сигурност на която и да е старана.Имаше една статия за това как света заспа и не разбира какво се случва ,как Епъл примерно си закараха най съкровените тайни и ги подариха на чайните ,как IBM направиха същото,Сони,Ериксон ,Моторола и знайни и незнайни компании .IBM са пример затова какво дърво следва после сегашните собственици на HTC показаха същото.Преди години още на Илиенци виждам едни чайни дето внасят и продават стоки там как ме гледат и се подразних защото ме гледаха лошо и като че ли ми се присмиваха направо .Говорех с едно момиче работещо при тях ,което веднага побърза да ме предупреди - "не се пали че са много гадни ,не знаеш колко са много ,няма да можеш да напуснеш София ако пипнеш някого ,ще те хванат".
Бееее викам - кво ти става що си се сгънала така, кво ти направиха тез жълтури ей сега ще ги избройкаме само да се обадя
- И да се обадиш като разберат къде ,няма да дойдат ,ако знаеш какво си говорят помежду си за нас и за такива дето не ги е страх от тях като тебе.
Е викам - какво могат да си говорят ?
- Ами все едно слушаш германски офицери през 40-те години , непрестанно повтарящи лозунга - "Дойчланд Юбер Алес" и изтъкването на всички възможни факти ,как превъзхождат всички и как ще владеят над всички и как са предопределени ,а ние сме низша раса мързеливци.
dragozow - майстор
Че сме мързеливци е така, особено ако се сравняваме с китайците.
stivemaster - майстор
Драгозов точно ти ли трябва назидателно да ни натякваш че сме мързеливци ,че ако не са чайните и мътната вода в България щеше да се чудиш се .......... гладните.
Те хората да не работят като едно време само с мерак.Най съвремените технологии и машини вече са при тях както и помощ сигурно им оказва и съглашението между политическа ,икономическа и подземна власти - всичко да се произвежда там на всяка цена.
sek.1 - специалист
stivemaster написа:
Последствията знаеш ли кви ще са колега тези хора дето сега ги съкращават ще изчезнат и после няма смисъл изобщо да мислиш вече за местно производство което според мен е тема на националната сигурност на която и да е старана.Имаше една статия за това как света заспа и не разбира какво се случва ,как Епъл примерно си закараха най съкровените тайни и ги подариха на чайните ,как IBM направиха същото,Сони,Ериксон ,Моторола и знайни и незнайни компании .IBM са пример затова какво дърво следва после сегашните собственици на HTC показаха същото.Преди години още на Илиенци виждам едни чайни дето внасят и продават стоки там как ме гледат и се подразних защото ме гледаха лошо и като че ли ми се присмиваха направо .Говорех с едно момиче работещо при тях ,което веднага побърза да ме предупреди - "не се пали че са много гадни ,не знаеш колко са много ,няма да можеш да напуснеш София ако пипнеш някого ,ще те хванат".
Бееее викам - кво ти става що си се сгънала така, кво ти направиха тез жълтури ей сега ще ги избройкаме само да се обадя
- И да се обадиш като разберат къде ,няма да дойдат ,ако знаеш какво си говорят помежду си за нас и за такива дето не ги е страх от тях като тебе.
Е викам - какво могат да си говорят ?
- Ами все едно слушаш германски офицери през 40-те години , непрестанно повтарящи лозунга - "Дойчланд Юбер Алес" и изтъкването на всички възможни факти ,как превъзхождат всички и как ще владеят над всички и как са предопределени ,а ние сме низша раса мързеливци.
Не знам какво си говорят ама съм ги виждал как се крият като мишки като дойде наказателната бригада на Илиенци :-D
pansim - майстор
Драгозов, не обобщавай за всички. Има хора и тук в България трудолюбиви и знаещи. Работят с хъс и желание.
Както и да е...голяма грешка е това масово изнасяне на производство и технологии в Китай.
Цяла Европа ще страда (то вече се вижда) ама, интереси се гонят някакви...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15

Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: