Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Изображение
Аз лични съвсем не ги харесвам. Има дълбоки конзолни кутии за картон. Никакъв проблем да се сложат и в мазилка.
Изображение
:partyman:
fikata - майстор
Айде честита ви Коледа
Айде и на тебе честита! :santa:
vk - специалист
Имаше един колега, работещ в Белгия - казваше, че там можело до 8 контакта от един в друг да се отива. Обаче май и контактите са им такива че позволява лесно да се премине от един към друг.
А у нас (май не се намират такива контакти) трябва добре да закрепиш кабелите, да не се разхлаби някоя връзка.
dyaneff - майстор
vk написа:
Имаше един колега, работещ в Белгия - казваше, че там можело до 8 контакта от един в друг да се отива. Обаче май и контактите са им такива че позволява лесно да се премине от един към друг.
А у нас (май не се намират такива контакти) трябва добре да закрепиш кабелите, да не се разхлаби някоя връзка.
Само дето аз не виждам много смисъл. Колко амперов предпазител ги захранва ?
drastar - специалист
dyaneff написа:
vk написа:
Само дето аз не виждам много смисъл. Колко амперов предпазител ги захранва ?

Така е в Белгия, а контактите които най често се ползват са тези на снимките по горе.Идеята е да няма разклонители

Във хола си имам на пет места х4 контакта на 20А, без нито един разклонител...

ПП dyaneff ти как би окабелил 8 контакта ? Питам от любопитство, не съм работил в бг като електротехник

ПП2 темата е интересна, ще потърся снимки как работим в Белгия(поне тези които познавам) и ще ги метна тук или на друго място.Ще се радвам да видя снимки от колега в БГ
drastar - специалист
Поиграх си малко с тези снимки, но ......http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=12707

Имам още много, но са правени с DSLR и ще трябва да ги смаля.Ще качвам по-малко в горната галерия, когато намеря време.
jekasus - майстор
drastar написа:
http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=12707
Какъв е тоя социалистически електромер :-D
nikolaytatarov - специалист
drastar написа:
Поиграх си малко с тези снимки, но ......http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=12707

Имам още много, но са правени с DSLR и ще трябва да ги смаля.Ще качвам по-малко в горната галерия, когато намеря време.
Здравеи колега Драстар, виждам от снимките че не са само от едно място,били обяснил кое какво е ,имам предвид обектите ,видях че не всичко е ново строителство .При нас нещата са подобни ,но ще се радвам ако науча нещо ново ,а и мисля че темата е подходяща хората да видят как се правят нещата и в други страни ,поне на мен ми е интересно да разбера как работят хората из Европа.
Последна промяна от nikolaytatarov на пет дек 28, 2012 5:44 pm, променено общо 1 път.
drastar - специалист
jekasus написа:
drastar написа:
http://prikachi.com/gallery_view.php?us ... &gal=12707
Какъв е тоя социалистически електромер :-D

Все още има такива стари, но този сигурно вече е сменен, защото след приемателната комисия с документ от нея фирмата(монопол) ги подменя с нови

Тук има закон, с които всяка инсталация която не отговаря на новите изисквания се подменя.Това става доброволно или при продажбата на къща или апартамент задължително. Преди продажба минава комисия(контрол) и за ел. инсталацията и се описва всичко, ако не отговаря на нормите новият собственик има 18 месеца да я въведе в нормите. След 18 месеца си задължен да извикаш контролните органи или да поискаш още няколко месеца, но задължително трябва да минат след завършването на ремонта.Без документ от контрола не можеш да си направиш застраховка на дома и ................
drastar - специалист
nikolaytatarov написа:
drastar написа:

Здравеи колега Драстер, виждам от снимките че не са само от едно място,били обяснил кое какво е ,имам предвид обектите ,видях че не всичко е ново строителство .При нас нещата са подобни ,но ще се радвам ако науча нещо ново ,а и мисля че темата е подходяща хората да видят как се правят нещата и в други страни ,поне на мен ми е интересно да разбера как работят хората из Европа.
Качвах ги последователно, но после нещо се разбъркаха. Снимките са от една къща с 3 апартамента и едно училище. Малките табла са от къщата, а голямото(1 от 3) от училището.
И да, не са от ново строителство. Питайте нещо конкретно, защото е трудно да обяснявам за всяка снимка по отделно.
Последна промяна от drastar на пет дек 28, 2012 3:16 pm, променено общо 1 път.

Тема "Въпрос за ел.инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: