Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djeko - специалист
Ами този сайт не е Български,и тази цена не мога да разбера в рубли ли е?
LazarGanev - "Велик майстор"
Според мен направи Т4=0.8; Т6=16
Стайни термостати има много модели, слагал съм различни, принципът е един и същ. Напоследък слагам на Теси - виж първите 2 модела, много лесни за работа, особено безжичния.
djeko - специалист
Ок Лазаре,но много пада мощноста на котела.Според тези параметри които ми давашТ4 въху Т6 е 0.05 ,и като погледна графиките падам на около 9-10 кв.Не е ли малко.
filmatoplo - майстор
Наизуст са нещата , ама ти пробвай , тоест не знаем дали са ти достатъчни радиаторите или топлозагубите са ти толкова , или котела работи на по-голяма мощност -затова най лесно за проба е намалянето на мощността :wink: .
djeko - специалист
Да така е ,в момента го сложих на около 11-12 кв па ще видим колко ще излапа.А относно загубите, не мисля,че са толкова големи.За мен основен фактор е качествената дограма и качествения стъклопакет.Аз ги имам и двете.Също така по горе споменах,че съм с четворки тухли и добри мазилки вън и вътре.
filmatoplo - майстор
Не че нещо , но каквато и мазилка да има -не спасява Липсата на изолация :) .при мен е същото .
djeko - специалист
Да прав си,но все пак е нещо.А имаш ли представа колеги със същите котли какъв разход на пелети имат? Както казах по горе при мен за сега не мога да го сваля под 58 - 60кг,и за следващия сезон със сигурност ще си заредя качествен чипс,защото разхода ми на пелети и чипс и един и същ, но пък цената на чипса е на половина.
djeko - специалист
И такааааа КОЛЕГИ,снощи към 23h настроих параметрите на ПЕЛЕТЕРМА - BIO както следва:Т4-1.0 И Т6-16. Което значи съм го карал почти на минимума като КВ. Температурата на вън беше около 0-та. Както казах и вчера пелетите са А клас -румънски или австрийски както ги рекламират, и разхода за 12h е отново около 30 кг .Явно на ЕРАТО колеги не трябва да се доверявате при избора си на котел ,защото мен доста ме убеждаваха ,че котела е сууууупер икономичен и надежден ,което към този момент ми се вижда идна голяма ЛЪЖА.Единствената надежда ми е в препоръката на Лазар -да си сложа стаен термостат-с която ще се съобразя,защото на фона от 7200лв -които броих на ЕРАТО за ПЕЛЕТЕРМЧЕТО - 150лв за термостат ми се виждат ......И тогава ще видим.Само да отбележа,че до миналата година се отоплявах на дърва ,и 20м3 ми бяха пре достатъчно.А и на всичко отгоре бях с дървена дограма, която за този отоплителен сезон замених с ПВС.Силно се надявам ,някой от ЕРАТО да прочете тази моя супер реклама за прехваления им котеллллл!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
filmatoplo - майстор
Уважавам мнението на всеки :) , преди купуването на термостата -тествай котела да спре все едно е изключен от термостата .За целта ползвай някакъв дигитален или обикновен термометър който да мери температурата на стаята в която ще е стайния термостат .Та симулирай работа чрез стаен термостат като ти ръчно спираш и пущаш котела по показания на - тестовия термометър (слагай там и малко хистерзис ).Ако този режим те устройва и ти дава икономия -направи го ,или обратно. :) .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: