• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Да се поправя тогава. Втората фаза се взима откъдето иска, стига да е насъщия предпазител като осветлението. И няма нужда целия кабел да минава през ключа, оттам си минава само фазата. Вече зависи каква му е схемата и как е удобно да се върже.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте, Фенове,
Весела Коледа !!!
И докато :drinkers: пробвате питиетата да ви драсна два реда.
Завъртях тетката за въздуховода. Стана малко трудно. Но напръсках с малко сапунена вода и се завъртя.
Прикачен файл:
2512.JPG
2512.JPG (88.27 KиБ) Видяна 1976 пъти
Захванах и профилите за стената. За да стане по здраво ползвах дюбели 8х80.
С червено оградих мястото на старите дюбели. Скъсих куфара с 5 см. Сега вместо мивка 75 см ще мога да сложа 80 см.
В предните постове стана въпрос за вентилатора и за пускането на постоянна фаза.
Честно казано не исках да разпитвам преди да изясня какво е положението при мен. А то е:
Ключ за вентилатора:
Прикачен файл:
2512_1.JPG
2512_1.JPG (52.74 KиБ) Видяна 1976 пъти
Та изглежда, че аз нямам постоянна фаза.
А много искам да сложа вентилатор с датчик за влага, таймер и т. нат.
Означава ли че за да работят тези датчици-вентилатора трябва да е свързан с постоянна фаза, а не стакава, която да се прекъсва от ключа?
Да допусмем, че домъкна отнякъде постоянна фаза (откъде ли ще е най удачно?)
проводника оцветен в синьо означава ли че е нула? Мога ли да я ползвам с тази фаза, която ще докарам отнейде?
А какво ще стане с фазата прекъсвана в ключа? Как ще се пуска спира вентилатора?
jekasus - майстор
Над този ключ, малко над вратата трябва да имаш разпределителна кутия за осветление. оттам взимаш постоянна фаза. С този ключ пускаш и изключваш вентилатора принудително, останалото го правят датчици.
jekasus написа:
Над този ключ, малко над вратата трябва да имаш разпределителна кутия за осветление. оттам взимаш постоянна фаза. С този ключ пускаш и изключваш вентилатора принудително, останалото го правят датчици.
Ето я разпределителната кутия:
Прикачен файл:
2512_2.JPG
2512_2.JPG (95.31 KиБ) Видяна 1962 пъти
С зелена стрелка съм показал "захранващия" разпределителната кутия кабел. От тази кутия ще опъна един кабел с постоянна фаза до вентилатора.
Този кабел ще бъде трети. в момента има една нула (синьо) и една фаза (червено), която се прекъсва от ключа.
Как ще стане свързването на вентилатора с тези три кабела?
jekasus - майстор
Всеки вентилатор си има схема за свързване в упътване.
Правилно си разбрал откъде да вземеш постоянна фаза.
Прикачен файл:
45.png
45.png (42.16 KиБ) Видяна 1953 пъти
Черен - постоянна фаза.
Бял -нула.
Цветен - фаза прекъсната с ключ.
Ясно. Благодаря.

Чудя се с какво да уплътня свръзката на тетката с въздуховода?
Прикачен файл:
2612.JPG
2612.JPG (61.5 KиБ) Видяна 1924 пъти
Сега имам възможност да си пухна въката през отвора и да наклепам вутре някакъв силикон...
Сикафлекс ще стане ли?
kiroslavov - специалист
Аз бих сложил санитарен силикон, той ще уплътни, а ако някога ти се наложи да я разместваш ще можеш да го махнеш - Сиката така ще го залепи че няма махане после.
jekasus - майстор
Интересно как ще бръкнеш навсякъде или ръката ти като на слон хобота :-D
Аз лично нищо няма да правя, едно о-пръстена ще свърши работа(ако е там, понякога имат навик за по-лесно да го махат) или ще текне от комшията отгоре. Не знам за Софийско, но при нас такива проблеми с конденза не съм срещал.
Здравейте,
Относно захващането на въздуховода за тавана... Бяхте ме посъветвали да сложа между тавана и въздуховода-подложка XPS (която се ползва при ламиниран паркет)...Ролята на тази подложка е...? Да поеме вибрациите и те да не се предават на тавана? Аз пък си мислех да направя лепенето за тавана с моментфикс. Той няма ли да поеме вибрацията?...Днес мернах тези скоби в магазина:
http://www.ventilation-system.com/cat/298/

Та в крайна сметка какво да направя. Отделно си мисля как да излолирам тръбите против конденз. Има ли правоъгълни излолиращо тръби подобно на тези за водата?След монтажа, ако напръскам с пенополиуретанова пяна, така че да се покрие откритата част нямяа ли да се постигне нужнбия ефект? Или може би така ще ми излезе скъпо :?
jekasus - майстор
Както ти казах преди - фибранова подложка за ламинат и увиваш с алуминиево тиксо. Хората хладилни чанти си правят viewtopic.php?f=43&t=40046
Това е д/г най-евтин вариант, закрепваш за тавана с монтажна лента, че дори и с медна тел става.
Останалото е суета.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: