• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Не ми даваш пълна информация , трудно ми е да питам постоянно -пиши в какъв режим работи ръчен или автоматичен,на колко киловата,какви коректни данни писа за шнека -мери ли колко пуща за 6 минути.Въздуха на колко процента е , какво точно се случва -не вдига градуси ли , задръства ли . :?
plastkomfort - специалист
1.шнека не подава равномерно
2.като премине в модулация и започва да задръства и трупа пелети а след това вдига температурата и изключва.
Бутам ръчкам ама накрая дърво.
Съжалявам че минах на пелети.
filmatoplo - майстор
Пак бързаш :) в какъв режим си , ще се оправи .
В момента на ръчен.
Ако е удобно дай един тел. на лс. по ще е удобно.
filmatoplo - майстор
По добре тук , че да се включват и други колеги.Според мен мини в автоматичен режим , премери колко пуща шнека за 6 минути,въведи данните ,въведи и мощност най близка до радиаторната -ако трябва за проба сложи на 1 степен по малка.След като запали горелката -виж данните в автоматичен режим какви са , въведи същите и при ръчен , мини си пак на автоматичен после.Ако задръсти -вдигни данните на шнека с 1-2 деления нагоре .успех .Някога видял ли си горелката да работи добре -в смисъл да си спомниш режима.Почистването -отначало го сложи през 2 минути за по 15-20 секунди , ако заработи добре може да увеличиш минутите през 3-4 .
1.На колко градуса да сложа водата.
2.около 32 КВ са ми радиаторите.
3.Никогане е работила нормално.
4.Почиства през 3минути за 18 сек.
LazarGanev - "Велик майстор"
Водата според мен я слагай на 80*С, това не означава че ще работи на тази температура. Каква площ отопляваш с тези киловати?
230 квадрата
А хистерезиса на колко.
filmatoplo - майстор
Направи както казах -смени режима,въведи данни за шнека,намали мощността.Слози на 65 градуса с хистерзис 10 градуса.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: