• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Аз го казвам само са тест , за да се види как точно ще работи , мисля си котела да не ходи бързо до 68 , а да работи към 58-60 гр , може да не му се наложи да слиза до минимума или ако слиза да не е за дълго .Абе трябва да работи като цяло една идея по надолу , но по гладко -без нагоре и надолу.
plastkomfort - специалист
ОК тогава ще работи повече на 100%
filmatoplo - майстор
Това искаме да се тества -тоталното намаляне на мощността дали е по икономично от по висока мощност с тук таме модулация.Нали това се търси -модулацията не може да бъде безкрайна или там 15-20 минути , реалната трябва да е за 2-5 минути -така няма да има приливи и отливи.
Май схванах идеята. :)

И да задам 65 градуса на водата
filmatoplo - майстор
Това са теоретични идеи , към които се стремим , сега дали точно ще ги изпълни инсталацията -горелка ,котел, радиатори,топлозагуби -дано.Но от някъде трябва да се започне -или от уцелване на точната мощност горелка спрямо инсталация .
kok - специалист
само да питам можеби не е тук мястото ама......... като и се свали мошността на горелката се намаля горивният процес нали така котелът на който е поставена е примерно 40kw когато намалиш горелката на 20kw пак примерно на котела не можеш да му намалиш киловатите така че можеби ще е най добре горелката да работи най близко до киловатите на котела........ или се бъркам????????
Вие сте майстори вие давайте акъл.
Аз не мога повече защото два пъти ходих до бърза помощ с високо кръвно.
Аз разбирам от дограма.
filmatoplo - майстор
Няма ли там някой с такава горелка да я погледне , пробвай с други пелети -може да се окажат те виновни , патил съм го това.Ако Ватерланда не работи добре с автомачни настройки , пелетите са под съмнение .
Сигурно има но аз не познавам никой.
Дори създателят на горелка Грейко и той ми отказа помощ.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: