Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djeko - специалист
ДА Лазаре,аз също съм бил винаги на това мнение--няма значение колко харчиш-а колко вадиш :-D ,но все пак всичко трябва да си има някакви граници-нали така :lol: А не виждам как ще се върнеш на дърва и въглища ,след като вече си броил 7-8 хилядарки за нов котел ! :lol:
djordan - напреднал
djeko написа:
А котела съм го взел 30кв защото сега правя подово отопление на 1 етаж, та да може да храни и 2та етажа. :-D Но тайно си се надявам да мога да сваля разхода за сега поне на 40-45кг за 2 етаж само. И още нещо,мисля днес ти ми препоръча този COMPUTHERM Q7RF Програмируем радиоуправляем дигитален стаен термостат---какво производство е. :?

Весела коледа и от мен,Djeko като чета твойте коментари малко се успокоявам.Моят разход в големият студ беше 40-45кг. пелети с дървени прозорци и без изолация.Но котелат ми е 37,5кв. виадрус у26 пригоден с пелетна горелка GP20+ 32кв. самоче в къщи съм с 5 конвектора по 4,3кв. +бойлер 120л.Горелката я карам около 15кв. потинциометара е по средата така е най икономична. Разхода на месец ми е по тон, но си е цифра.Мааалко се надявам че не всички казват реалният си разход за свойте котли.
mtodorov - помощник
djeko аз отоплявам около 200 кв реално с пелетерм v2 30kw. Монтирал го е lazar ganev. Имам стаен термостат tesy както той спомена супер лесен за работа.. Стайния термостат е настроен сутрин от 04-09.00 на 22 градуса от 09.00-16.00 на 18 градуса(на работа сме) от 16.00 до 22.00 на 22 градуса и от 22.00 до 04.00 на 18 градуса. Къщата е с 10 см външна изолация по стените и 18 см на покрива. Котела е на 15 кв. т4 10 т6 20. Разхода на пелети за 24 часа 2 чувала. Котела е супер лесен за експлоатация и се отделя минимално време за обслужване просто супер. Несравнимо е с дърва и въглища. Пелетите са от Разлог на фирма проджето. Изхвърлям пепел веднъж на 7 дена. Това е от мен надявам се да съм бил полезен.
djeko - специалист
Здравей djordan,аз също мисля,че някой колеги не са достатъчно коректни и по този начин успокояват себе си ,но заблуждават другите.Продължавам да отстоявам тезата си ,че на 1 място е качествената дограма,тъй като при мен 2/3 ат жилищната площ ми е стъклопъкет :) А ако имам твоя разход ще съм доста доволен, като цяло написаното от теб само потвърждава писаното от мен по горе,а именно ,че не е от първостепенна важност супер изолирано жилище,можеби трябва да наблегна на автоматизацията на целия процес И СМЯТАМ ДА ГО НАПРАВЯ :-D
djeko - специалист
ОК,mtodorov но до колкото разбирам твоя пелетерм не е био нали? И от там твоите настройки нямат нищо общо с моите,но все пак ти благодаря за споделеното.Може би имам нужда от майстор като Лазар :?
filmatoplo - майстор
Къщата е с 10 см външна изолация :) -само това е достатъчно за разликата в разхода :wink: .Както и пелетите .
djeko - специалист
Ок filmatoplo ,но погледни коментара на djordan малко по нагоре .Какво излиза?Той с пригоден котел за пелети ,аз с точниа -не мога да се меря с него. :lol: А какво им е на моите пелети -клас А-Австрийски -е поне така се водят :lol:
kalin72 - майстор
djeko написа:
Ок filmatoplo ,но погледни коментара на djordan малко по нагоре .Какво излиза?Той с пригоден котел за пелети ,аз с точниа -не мога да се меря с него. :lol:
Да, ама ти нямаш никаква изолация. Това е най-важното условие да ти е топло, а не с какво се отопляваш...разбери го.
filmatoplo - майстор
Няма как да разменим котлите , ти да вземеш неговия -той твоя ,и пак да сравним разхода :) .Два еднакви Пелетерма да вземем и да ги сложим на различни къщи -ще дадът различен разход.Колко му дават да гори на минимум на Био 30 .
djordan - напреднал
djeko написа:
Ок filmatoplo ,но погледни коментара на djordan малко по нагоре .Какво излиза?Той с пригоден котел за пелети ,аз с точниа -не мога да се меря с него. :lol: А какво им е на моите пелети -клас А-Австрийски -е поне така се водят :lol:

Оооо да не ви говоря за мойте пелети каква история е с тях.Моя братовчедка си взе турски котел с прегодена горелка. Та отиде в Айтос и си купи 2,5т. пелети но излезе че са много гадно качество и дълги за нейният коел, просто задръства горелката.И като братовчед ги взех да я отърва но голямк к....р са, чистя тавата по 3пъти в денонощието.Пепел по стените колкото искаш просто фалшива работа и са клас А ??? С Разложките нямам проблем тавата не я чистя въобще всичко се издухва от нея и няма полипи по стените.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: