• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ditronix - специалист
Сега и вие.... Ами гласовите команди вероятно ще трябва да шашнат и вземат акъла на бъдещата жена,която ще трябва да ги изпълнява :roll: :rolleyes: Аз на времето..... ай ся-млъквам :? Имам идея-стробоскоп,който да реагира на думичката "Казах!" :lol: Гръм и мълния! Казваш "Казах!" и светкавица разцепва мрака! Е това ще е впечатляващо! :partyman:
hidrazin - майстор
ditronix написа:
Имам идея-стробоскоп,който да реагира на думичката "Казах!" :lol: Гръм и мълния! Казваш "Казах!" и светкавица разцепва мрака!
Ако решиш да го направиш мисля че мога да изровя една нова импулсна лампа за напомпване на твърдотелен лазер с мощност 2500W. Наистина ще цепи мрака. :shock:
А това с гласовите команди е малко ... Все още такива системи тепърва се разработват и усъвършенствуват. Не знам дали си пробвал как работи примерно гласово набиране на мобилен телефон? Понякога познава ама друг път като кажеш Христо и избира Милена. :lol: Да не говоря какво се получава ако си настинал или си прекалил вечерта с водката. И това все пак е правено от големи компании. Такива ми ти работи. Та представи си каква цветомузика може да си спретнеш у вас. Ако имам такова нещо и почне вместо лапата да ми включва телевизора съм го размазал у дувара. :lol:
Ето и нещо от LG - дистанционно с гласови команди, жестове и още някои работи. :-D
:partyman:
dyaneff - майстор
Големи сте зевзеци. Убихте детските мечти на младежа, който един ден може да стане нов Бил Гейтс. :lol: :lol:
hidrazin - майстор
Никъде не съм казал, че не може да стане. Пък и е по-добре първо да направи нещо дето ще тръгне в ръцете му
и така да му се отвори апетита отколкото още в началото да се сблъсква с ...
miroton - майстор
Е тва чудо ако го подаряваш бих го взел нова импулсна лампа за напомпване на твърдотелен лазер с мощност 2500W. Наистина ще цепи мрака. :shock:
hidrazin - майстор
И с какво ще я храниш тази ламба? :) Захранването и е като малък гардероб. Има енергия на разряда 50 джаула и трябва да се охлажда с течност.
Само за сравнение - на ксеноните за коли електродите са дебели колкото жичка от многожичен проводник. На тази са колкото молив. :shock:
Спокойно оставаш без ретина на очите.
miroton - майстор
Гардероба трудно ще се мести :lol:
Мислех,че ще е мощна колко 3-4 бр ИФК 2000
По добре с електрожена да си светя :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Малко сложен проект - Гласови команди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: