Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
vlad0 - специалист
Привет, За моята съм сигурен, че не е китайска. Купих я за 5-600 лв. преди 4 години от Технополис. Между другото, има сайт www.candy.bg :idea: , това означава ли, че се произвеждат в България?
Whirpool имам фурна, която е произведена също в Италия и керамичен плот произведен в Полша.
torbalan - Дървен философ
Абе то "китайско" е станало синоним на лошо качество... Не би трябвало да е така.

Имам статив Манфрото и на него си пише, че е произведен в Китай, ама какво от това - статива си е перфектен...

Аз за това питам един приятел, дето има сервиз за битова техника...
vlad0 - специалист
Прав си, много ги насолихме тука китайците но това е не защото нямат качествени стоки а за това, че тука се внасят предимно по-некачествените, по обясними причини. А по темата.. каквато и пералня да купи колегата ще върши горе-долу една и съща работа.

Поздрави! :drinkers:
Chefo77 - майстор
vlad0 написа:
Привет, За моята съм сигурен, че не е китайска. Купих я за 5-600 лв. преди 4 години от Технополис. Между другото, има сайт http://www.candy.bg :idea: , това означава ли, че се произвеждат в България?
Whirpool имам фурна, която е произведена също в Италия и керамичен плот произведен в Полша.
Е то в сайта на чист китайски си пише, че предлаганите продукти се произвеждат в Китай. Ама кой да чете :lol: :lol:
Тези имат заводи къде ли не...
Хванах се за жълтите ръчички :)
hakama - специалист
Дайте идея на какъв капацитет да се спра.
Досега съм с Перла /4.5кг/, но нерядко не ми стига място, въпреки, че живея сам (примерно две одеала с клизма се изпират).

Въпроса е , 6 или 7кг (да се подготвя за в бъдеще =P~ ), но 7цата май повече ток ще харчи, а няма да използвам напълно капацитета й в 90% от случаите.
(5кг мисля е малко)

На колко % трябва да се пълни за оптималното и кач. изпиране - за нормална програма?
Някъде четох, че само за 1-2 програми може да напълниш максимума (6-7кг)

Мисля да е рециклирана пералня, 300-400-500лв, до 5-7годишна:
АЕG, BOSH, SIEMENS, PRIVILEG, Баукнехт, ELECTROLUX, GORENJE/Кьортинг.

Освен отложен старт, реглаж на оборотите, бърза програма - какво още трябва да има една пералня? Инветорен двигател?
От кой клас нагоре икономичност да гледам?

т.е. ако пера средно по 4кг дрехи:
- пералня/ 6кг/ - ще изхарчи да кажем 0.8кВтч, а пералня 7кг - колко повече би изхарчила /примерно 0.9кВч?, понеже барабана е по-тежък и мотора да е по-мощен, + повече топлозагуби... разликата пренебрежима ли е, понеже като стигне до пране на калъфи за матраци и олекотени завивки става тегаво в малък барабан...
пп: водата приемаме, че е еднаква (ел.везна)
-----------------------------
Отворих 3 перални от тук с разл. капацитет.
Не чаткам какво означават E t,60, E t,60½, E t,40½):

Но предполагам не са измервани с еднакво пране, а с % от техния капацитет (прим. 50%...= 3 или 3.5кг за 7ца)
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-d ... ni-mashini

8кг:
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-d ... ini/497036
долу в Приложение има инфо за конс-я.

ен.ефект:166кВтч/год
Консумация на енергия при стандартна програма (E t,60, E t,60½, E t,40½) [kWh] 0,77 / 0,72 / 0,65
-------------
7кг:
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-d ... ini/431123
ен.ефект: 166кВтч/год
консумация на енергия при стандартна програма (E t,60, E t,60½, E t,40½) [kWh] 0,84 / 0,73 / 0,58
-----
6кг: http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-d ... ini/431126
ен.ефект: 149кВтч/год
Консумация на енергия при стандартна програма (E t,60, E t,60½, E t,40½) [kWh] 0,79 / 0,64 / 0,48
Цецо написа:
Препоръчително е казана да е разглобяем , за да е лесна смяната на лагерите след като се износят.Повечето са с неразглобяем казан.
Кои марки и кои нямат този вариант?
novgradski - специалист
Преди време се "наложи внезапно" да сменя пералнята.Нямах много време за избор (не че ако имах - щях да взема най-доброто) ...взех Candy go107( без да мисля за бъдещи ремонти), но се оказа много шумна при центрофуга. Следващия път ще гледам за някоя "по-безшумна"....то пък сигурно ще яви нещо друго ....
torbalan - Дървен философ
Виж и тази.

Преди известно време купих Беко XL9. Доволен съм - жената не се оплаква, пералнята е тиха. Благодарение на инверторното управление на двигателя - тръгва и спира плавно.
VLADO66 - майстор
hakama,гледам че си от София.Отиди до Марти 76 и си вземи Миле.Дават две години гаранция.Пералните които си заслужават започват от 500лв.Има и по-евтини които също вършат работа но са по-стари модели.
Много научно си подходил по въпроса.Една пералня пере хайде да кажем по час и половина дневно,така че разликите в разхода на ток са пренебрежими.Това по-скоро е търговски трик.
solar_entusiast - специалист
Само за информация.
Сега има някакви промоции на Миелетата и един колега си взе за около 1500лв - по настояване на жена му разбира се.
Като в цената се оказа, че влиза доставка и монтаж за територията на БГ.
Chefo77 - майстор
Ха, че то евтинийка бре! 1500 лева къде не си ги дал ...

Тема "Каква пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: