Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.

Да се изкара лятото без климатик в България е:

27%
Нормално
21
45%
Възможно
35
21%
Трудно
16
4%
Странно
3
3%
Невъзможно
2

Общо гласове: 77

2v6 - майстор
Напоследък масово се ползват климатици за охлаждане на жилищата.
Какво е вашето мнение?
EDI - майстор
Напълно възможно.Аз от 8 години се отоплявам с климатизатори, но лятото не ги използвам.Пускал съм ги на охлаждане за няколко дена преди няколко години и то на 27 градуса.В къщи е хладно, изолацията ми създава необходимия комфорт.
inspo - майстор
Възможно. Но зависи от доста фактори. Има дни в които без климатик си е мъка. А в къщи по принцип е хладно...
А ти как баш сега в този студ се сети за охлаждане бррр :-D
torbalan - Дървен философ
Моята къща е под огромно дърво на сянка, а срещу нас има блок... Съседа на последния етаж има една огромна западна стена и една южна... Отделно, че е на последен етаж...

Та аз си карам спокойно без климатик, а при него няма оцеляване...

Не виждам особен смисъл в тази анкета...
LazarGanev - "Велик майстор"
Смисъла на анкетата може да се види ТУК.
По темата - живял съм в 3 жилища и мога да кажа, че е напълно възможно и съвсем нормално в Бг да живееш без климатик за охлаждане. Това, че има жилища в които е непоносимо не означава, че трябва да се обобщава. Изключенията само потвърждават правилото.
a_stoev - майстор
Много зависи от региона. В източна България и пловдивско в полето отговора е между трудно и странно.
Stefan_62 - майстор
В Русе лятото става адска жега, но толкова години все преживяваме някък си с по-вечето студени :drinkers: :lol:. Лятото климатика си е по-скоро удоволствие и комфорт от колкото голяма нобходимост. Но и без него се преживява :lol:
VLADO66 - майстор
Да-а-м,вкъщи имам изолация и сенници на южните прозорци и нямам нужда от климатик,обаче на морето задължително.
fox_vt - майстор
Като сложих климатика и си казах "как може да съм се мъчил толкос години" гарсониера южно изложение последен етаж е няма такова животно,като проблема всъщност е нощем то леглото ти пари няма спане,переш чаршафи и матраци насън :-D На майка ми тухла 1ви етаж източно/западно изложение слънце трънки адския студ и лятото като отида там и винаги настивам,таа зависи от много неща ама най вече от слънчогледа горе :lol: Пък и нали пиковите стойности на енергото минаха от зимата към лятото :-D
naB4o - специалист
Аз до тази година, летата бях без климатик => е възможно. Друг е въпроса, че е по-приятно с климатик. Южен ми е апартамента, и го грее яко цял ден. Въздуха във Варна е влажен (над 60, дори понякога над 75%), което допълнително усилва дискомфорта при температури над 33-4-5 градуса. Климатика, освен че охлажда и изсушава въздуха, и ми е по-комфортно. Разбира се не го настройвам на 15 градуса, а си държа едни нормални 25 например.

Тема "Живот без или с климатик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: