Напишете въпрос свързан със санирането.
crez - майстор
Колеги, направил съм разбивка на сумите за различен тип вътрешна топлоизолация на вила която се използва епизодично. Давайте мнения на кой вариянт да се спра. Допълвайте ако съм пропуснал нещо. Само да допълня, че стените са на тухла.

Направа на вътрешна топлоизолация за 150 м2

Гипскартон 12.5 мм 2.4м2 12лв.лист

Гипскартон 63 листа х 12лв 756 лв
Вата топ 14,4 м2х35,00 11топа 385 лв
CD профил 60/27/3 м.3,06лв.бр. 110бр. 340 лв
Лепенка за фуги 30 бр.х2.77лв.бр 84 лв
Шпакловка 2 ръце 10торби х 24 лв. 240 лв
Винтове 100 лв
Метални ъгли с мрежа 150 лв
Обща сума 2085 лв

ЕPS плоскости 0,5/100 0.5 м2 1лв.брой

Плоскости 300бр. Х 1.00лв.бр. 300 лв
Лепило торби 20бр.Х 11 лв.бр. 220 лв
Мрежа 1,50лв.м2 230 лв
Шпакловка 2 ръце 10торби х 24 лв. 240лв
Метални ъгли с мрежа и дюбели 200лв
Обща сума 1190 лв

Мазилка варова + изолация депрон 6 мм.

Мазилка варова труд и материали 5 лв.м2 750лв
Изолация депрон 6 мм. 6лв.м2 900лв
Лепило за депрон 3 кг.12 лв. при 0
разход 1 кг.за 3 м2 общо 50 кг. 210лв
Шпакловка 1 ръка 5 торби х 24 лв. 120лв
Метални ъгли с мрежа 150лв
Обща сума 2130 лв

ХPS плоскости 0,6/1250 0.75 м2 3,10лв.брой

Плоскости 200бр. Х 3,10лв.бр. 620лв
Лепило торби 20бр.Х 11 лв.бр. 220лв
Мрежа 1,50лв.м2 230лв
Шпакловка 2 ръце 10торби х 24 лв. 240лв
Метални ъгли с мрежа и дюбели 200лв
Обща сума 1510 лв
Последна промяна от crez на пет дек 28, 2012 1:12 pm, променено общо 2 пъти.
jekasus - майстор
В първия вариант нямаш UD, мрежа и ъгли с мрежа?
За стиропор знам, че не се слага за вътрешна изолация, за депрон-хвърлени пари на вятъра.
Остават фибран и картон :-D
crez - майстор
jekasus написа:
За стиропор знам, че не се слага за вътрешна изолация, за депрон-хвърлени пари на вятъра.
Имам включена мрежа и ъгли, а UD съм ги включил в цената на друят профил."за депрон-хвърлени пари на вятъра" мотивирай това заключение.
jekasus - майстор
Това за депрона - viewtopic.php?f=2&t=40096&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BD&start=0
За мрежата и ъгли с мрежа - въпроса беше какво правят в сметката за гипскартона.
ralev - специалист
Нещо не са ти вени сметките ГК е около 2,4лв.м2 т.е. лист 2*1.2 е 5,76 сложи го 6лв.
вата 5см Кнауф 18м2 е около 26лв
А EPS с около 18кг.м3 плътност, е около 76лв.м3 ако е с дебелина 5см 1м2 струва 3,80лв.

Не ми е ясно за какво ти е тази мрежа за гипсо картона
Draganov - специалист
Личен опит:
Всички външни стени облепени отвътре с 4 см. стиропор (ЕПС,беше на блокове и сам съм го "цепил" с тънък реотан на платна ).Пета година,нито има мухъл,нито каквито и да са негативни последици от това,че изолацията е отвътре.Ползвам локално водно отопление,а къщата е измазана с пръскана циментова мазилка отвън.
Платната съм лепил с теракол (върху гипсовата шпакловка),без дюбели или други крепежи.
Върху стиропора-китайска мрежа (в Баухаус беше скоро 0.80лв/м при купуване на цяло руло 50м.).Закрепвам я с П образни скобички,които си правя сам от мн.тънка ламарина.Шпакловам отново с теракол.Като изсъхне - със сатенгипс.На ъглите слагам ламаринени профили от най-обикновените (0.80лв),без мрежа и ги покривам с теракотената и гипсовата шпакловка.Всичко стана перфектно.
crez - майстор
Ясно #-o няма специалисти по вътрешна изолация т.е всички са привърженици на външната :? Само колегата Draganov описа своята версия и опит, за което благодаря. Специалистите по топлатехника са единодушни, че вътрешна топлоизолация е много ефективна при епизодично ползване на помещенията и имат същия ефект на външната. При външната, времето за загряване на 100 м3 тухли,вар и бетон е много удължено, а енергията е равна на отопление за 2 дни, да след това те дейстават като акумулатор на топлина, но кому е нужна тя, като два дни студуваш и точно когато стане конфортно трябва да напуснеш къщата :? jekasus, мрежата за гипсокартона е попаднала случайно там, да няма нужда от нея, но ъгли задължително.
EDI - майстор
Да ти кажа как аз си направих вътрешна изолация на две стаи в една помощна тухлена сграда в двора ми.Покрива е 10-12 см гола плоча.Ползвам ги за работилница, буркани, и разни други подобни.Та, тавана 4 см стиропор, стените 2 см фибран, лепене с пяна, без дюбели.Отгоре шпакловка /бяла на ТЕРАЗИД - много добра е/ с мрежа, без други покрития.Помещенията ми бяха влажни, зимата студени, лятото горещи, от миналата зима няма помен от влага, температурата е сравнително постоянна и винаги положителна, независимо от студа навън.
crez - майстор
jekasus написа:
Сайт на производителя: www.depron-daemmplatte.de
ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ на ДЕПРОН - БЕЗ АНАЛОГ !!!
ДЕПРОН – МАГНУМ 9 мм - 38% СПЕСТЕНА ЕНЕРГИЯ
Ако сметките за отопление през зимата ви се струват високи – най-лесното и бързо решение е вътрешна топлоизолация. А ако не сте и с две „леви ръце” – ще спестите и разходите за майстори.
Новият продукт на ДЕПРОН - ДЕПРОН МАГНУМ 9мм на всеки 100 лева ще ви спести 38 лева.
Дано идващата зима не е като миналата. Прогнозите не са оптимистични, така че – посмятайте малко. Логиката е елементарна – разходите от миналата година плюс увеличението на тока и парното. Ако полученото число не е по джоба ви – редуцирайте го с 38%.
Да това е рекламата, но дори наполовина да е истина си заслужава. След като германците го произвеждат означава че и го ползват.
Това е същият спор като за и против всесезонните гуми за кола. След като има страни в които е задължително карането само със всесезонни, означава че зимните са само търговски трик. :lol:
toni_g79 - специалист
Мисля,че няма депрон 9мм,поне до преди 2 години.Имаше само 3 и 6мм,може и да греша де!!

Тема "Въпрос за вътрешна топлоизолация?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: