Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mrmagooo - специалист
Искам да попитам дали следната схема ще работи
Прикачен файл:
water.jpg
water.jpg (13.11 KиБ) Видяна 2912 пъти

да речем че това е кофа с две тръби на по-дългата която влиза във водата се закача маркуча с който ще се смучи а на другата която е във въздуха прахосмукачката . Ще смуче ли това искам да разбера защото поне по-моята логика ще смуче .Трябва ми да се вади пепелта от котела че става огромна пушилка в мазето и е нещо страшно отделно че димът се качва към стайте и на всяко чистене съм с парфюм с аромат на дървесна пепел :-D
kiroslavov - специалист
Ще работи, това е т. нар. "воден филтър". Прахусмукачката трябва да ти е с по-голяма мощност.
mrmagooo - специалист
kiroslavov написа:
Ще работи, това е т. нар. "воден филтър". Прахусмукачката трябва да ти е с по-голяма мощност.

Не че съм го измислил сам виждал съм го ама да попитам !
jekasus - майстор
Аз си направих такава кофа, ползвам за почистване при строителни работи.
mrmagooo - специалист
jekasus написа:
Аз си направих такава кофа, ползвам за почистване при строителни работи.
А ще споделиш ли колко ти е мощна прахосмукачката ?
jekasus - майстор
Основно чистя фуги преди фугиране. При различни случаи при рязане с диамантина и пробиване на отвори с перфоратора.
прахосмукачка се вижда :lol: обикновена, домашна :-D
И не прави моя грешка - изводи да са в една посока.

Прикачен файл

DSC_0762.jpg
stancho123 - специалист
Като кърта и падне мазилка и тухли малки парчета и такива неща си ги смуча с прахусмукачката taurus много съм доволен от нея ,купих една нова уж по-мощна ,ама не струва ,тая си я ползвам за къртенето и на 3-4мин се пълни каната ,тя е с ония големите кани и е много практична за такива неща ,ама се чудех ,дали мога да направя подобно нещо за нея с някаква кофа от боя или нещо подобно ,тя е 1800W ,кофата само при прах ли добре се държи или при всичко?
От къде мога да си взема такъв маркуч за прахосмукачка?
Примерно кофата ще може ли да събере отпадък 5-6кг?
Ако е 25литра и е малко над половината с вода и тръбата от където идва боклука не е най-долу?
Чаро - Акълия
jekasus написа:
Основно чистя фуги преди фугиране. При различни случаи при рязане с диамантина и пробиване на отвори с перфоратора.
прахосмукачка се вижда :lol: обикновена, домашна :-D
И не прави моя грешка - изводи да са в една посока.
Преди години правих същото. Моята работна смукачка беше Елит няква...
Кофата я смачка буквално и засмука водичка.
Нищо и нямаше на машината, но ме отказа от последващи опити.
Тая кофа каква е?
jekasus - майстор
На Вебер имаше преди време едно полимерно лепило и аз като един примерен майстор :-D не хвърлях кофите в боклука, а ги прибирах вкъщи. Много са здрави.
marian1 - майстор
Такава кофа съм виждал фабрично направена в баумакс - води се за пепел - по спомен струваше към 25 лв - метална е на Карчер. Може да се ходи до там и да се прекопира малко :wink: после с една метална кофа от боя да се изработи същата - не е голямата работа :lol:

Тема "Въпрос за водна прахосмукачка (воден уловител :) )" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: