• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
metodiy - помощник
Извинявам се
gogo7777 - майстор
Сложи цял кюнец през стената и няма да ти тече катрана.
infomar
100% това е от конденз. Тръбата е гореща и преминава през хладен участък. Дори и да поставиш цяла тръба, пак ще имаш конденз, но той ще остава в тръбата или ще ти текне от друго място (или да пробиеш дупка в тръбата и да си го събираш в шише :? ). Единственият начин е да премахнеш образуването на конденза - това става с изравняване на температурите в контактните повърхности.
Сигурен ли си, че този конденз не се получава по-нататък по тръбата/комина и е намерил най-слабото място където да текне и напомни за себе си? Мен по-ме съмнява да е конденз от комина, който да се стича на долу.....
Има по-големи специалисти от мен, които могат да те посъветват как да постъпиш.
novgradski - специалист
Най- вероятно конденз.Студен комин....Виждал съм такъв блок в Русе-Чародейка -с по един комин на апартамент.Иначе съм го правил "този номер",но през стената -по-широк отвор, изолация клингерит и две правени розетки за да могат кюнците да се вадят по-лесно за чистене.Чуваше се и "по-ясно" от съседната стая(бебето).С времето децата пораснаха, а и системата отпадна.
ArturDent - Почти Безобиден
metodiy написа:
и какво трябва да направя за да не се получава този конденз ?
Изолиран комин, много сухи дърва. Висока температура на огъня.
Папуас - специалист
Точно така! И аз имах този проблем. Едва ли е във вътрешната част на жилището. Почти сигурно е че кондензира в неизолираната външна част на комина, където охлаждането на газовете е много интензивно. Изолирах комина и проблемът изчезна напълно. Изолирах дори хоризонталната най-горна част с дупките.
При теб има още един фактор, способстващ за конденза. Тъй като имаш водна риза, газовете излизат с вече доста намалена температура в комина и там студът довършва нещата. Другият ти фактор се нарича "мокри дърва". :yawinkle:
Понеже сега няма да можеш да направиш качествено изолация, увий комина с каменна вата и я закрепи с тел до пролетта.
  • 1
  • 2

Тема "черна течност от кюнци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: