• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
emilvelkov73 - специалист
emilvelkov73 написа:
naskov написа:
Нормално е , защото горелката работи на първа степен и няма какво да модулира, затова изключва. Няма да имаш промяна на разхода. Ако искаш намали въздуха на първата степен с 10-20Па и увеличи т07 с 1-2 сек. Така ще имаш със сигурност понижение на разхода, но съответно и на мощността
Здравей колега Насков,
дали ще е удобно да напишеш всички параметри за тази горелка как работи наи добре и икономично де,
ако се намали въздуха не се ли увеличава шлаката или бъркам.
Ще се радваме да споделиш твоя опит с настройките
Благодаря предварително
Привет отново,
изникна ми още 1 въпрос,
Някой може ли да ми каже подовото с тръби ф-16 с ал. вложка колко вата оттават на 1 л.метър за да си сметна мощноста за горелката как да работи най добре
Flameff - напреднал
filmatoplo написа:
:) Имах предвид на по-голяма мощност , на малка ясно че пламъчето ще се крие като костенурка :wink: .теста продължава успех.
Максимално съм пускал горелката на 20 kW и пламъкът беше доста сериозен.
Чудя се дали ако увелича мощността на горелката на 20 или 25 kW, за да достига максималната темпеатура по-бързо няма да падне разхода? Някой пробвал ли е този вариант?
Flameff написа:
filmatoplo написа:
:) Имах предвид на по-голяма мощност , на малка ясно че пламъчето ще се крие като костенурка :wink: .теста продължава успех.
Максимално съм пускал горелката на 20 kW и пламъкът беше доста сериозен.
Чудя се дали ако увелича мощността на горелката на 20 или 25 kW, за да достига максималната темпеатура по-бързо няма да падне разхода? Някой пробвал ли е този вариант?
Мисля че по добре е на модулация
Колеги здравейте,
моля ако някой може да помотне как да настроя горелката/на коя мощност и дали да е в модулация защото ми се струва че на 1-ва мощност е слаба за тези киловати
прикачвам разбивка на помещенията+проект/разположение/,
подово навсякъде около 9 kw
общо съм ги изчислил на 27 kw
хол,спалня и детска са конвектори+подово
коридор и баня радиатори+подово

В момента работи на модулация на мощност 3 общо взето засега докато е топло конвекторите почти не се включватзащото подовото се справя но маи харчи доста на постоянна работа
Помещения дължина ширина квадратура Сан.жилище

баня 3,35 2 6,70 1,01 kw
спалня 4,5 3,35 15,08 2,26 kw
детска 3,4 2,8 9,52 1,43 kw
коридор 8 1,1 8,80 1,32 kw
хол 6,5 6,5 42,25 6,34 kw
мокро помещ. 2 1,3 2,60 0,39 kw
бойлер-серп. 4,00 kw
стълбище 3 2 6,00 0,90 kw
Подово 450 л.м. 9,09 kw
90 м2x100 w

общо 90,9 м2 26,74 kw
Прикачен файл:
план 2.jpg
naskov - майстор
emilvelkov73 написа:
naskov написа:
Нормално е , защото горелката работи на първа степен и няма какво да модулира, затова изключва. Няма да имаш промяна на разхода. Ако искаш намали въздуха на първата степен с 10-20Па и увеличи т07 с 1-2 сек. Така ще имаш със сигурност понижение на разхода, но съответно и на мощността
Здравей колега Насков,
дали ще е удобно да напишеш всички параметри за тази горелка как работи наи добре и икономично де,
Благодаря предварително
Емиле, ако за пелетните горелки имаше универсални настройки щях на драго сърце да ги напиша. Писъл съм и преди, че фабриките в България все още не могат да направят две еднакви по качество партиди пелети. Това поражда проблема с настройките. За една горелка едни настройки може да се добре, същите за друга да не са. Това ти го казвам от три годишен опит с Фероли. На повечето горелки Фероли обикновено намалявам въздуха, докато се появи пропушване и след това увеличавам малко. Това не е довело до увеличаването на шлаката, като по въпроса съм имал спорове с колеги. Освен това почти винаги с цел предотвратяване на запушване увеличавам параметъра t07. Имам горелки на които този параметър е 23сек.
naskov написа:
emilvelkov73 написа:
naskov написа:
Здравей колега Насков,
Благодаря предварително
Емиле, ако за пелетните горелки имаше универсални настройки щях на драго сърце да ги напиша. Писъл съм и преди, че фабриките в България все още не могат да направят две еднакви по качество партиди пелети. Това поражда проблема с настройките. За една горелка едни настройки може да се добре, същите за друга да не са. Това ти го казвам от три годишен опит с Фероли. На повечето горелки Фероли обикновено намалявам въздуха, докато се появи пропушване и след това увеличавам малко. Това не е довело до увеличаването на шлаката, като по въпроса съм имал спорове с колеги. Освен това почти винаги с цел предотвратяване на запушване увеличавам параметъра t07. Имам горелки на които този параметър е 23сек.
Благодаря ще продължавам да дерзая за оптимизиране на работата и разхода
Flameff - напреднал
[/quote]
Емиле,..... На повечето горелки Фероли обикновено намалявам въздуха, докато се появи пропушване и след това увеличавам малко.......[/quote]

Това прпушване имаш предвид излизане на дим от котела точно преди самото запалване ли? Незнам дали е свързано с намаляването на вуздуха, но точно преди да се разпалят пелетите котела ми пуска лек дим отздад. След това гори и няма проблеми. При мен с t07-22 работи нормално в момента.
Преди няколко дена беше спряла и въртеше само вентилатора, но установих, че напрежението в мрежата е паднало на 170V та бързичко си купих един стабилизатор 2000Va и засега се държи доста прилично. Като следваща стъпка мисля да сложа и UPS, но не мога да намеря каква е консумацията на горелката, за да предвидя такъв който да държи поне 1-2 часа.
Flameff написа:
Емиле,..... На повечето горелки Фероли обикновено намалявам въздуха, докато се появи пропушване и след това увеличавам малко.......[/quote]

Това прпушване имаш предвид излизане на дим от котела точно преди самото запалване ли? Незнам дали е свързано с намаляването на вуздуха, но точно преди да се разпалят пелетите котела ми пуска лек дим отздад. След това гори и няма проблеми. При мен с t07-22 работи нормално в момента.
Преди няколко дена беше спряла и въртеше само вентилатора, но установих, че напрежението в мрежата е паднало на 170V та бързичко си купих един стабилизатор 2000Va и засега се държи доста прилично. Като следваща стъпка мисля да сложа и UPS, но не мога да намеря каква е консумацията на горелката, за да предвидя такъв който да държи поне 1-2 часа.[/quote]

Горелката и дават 100 вата консумация и 300 вата на запалката
а за това пропушване и аз не разбрах,
ще ми напишеш ли твойте настройки да ги пробвам и по основно т9 ме интересува защото основно работи на 1-ва мощност
и какви са ти пелетите
Flameff - напреднал
Мерси за инфото. Настройките ми можеш да ги видиш на първата страница. Единствено съм променил t07-22 и t08-38, t09 си е 28. Пелетите са ми Irelly, продадоха ми ги от където си купих горелката (не пиша име, за да не кажат, че правя реклама :wink:).
Нямам база за сравнение с други, за да кажа дали са по-добри или не, аз за момента съм доволен. Котела работи 24/7 (с изключение на паузата за почистване, която е веднъж на 7 дни), изхвърлям пълен пепелник и има малко шлака на решетката на горелката.
Flameff - напреднал
Равносметката от новите настройки е 13 чувала за една седмица (1 чувал по-малко от миналата седмица, но пък и времето беше доста топло) или средно по 1.85 чувала на ден. Сега намалих t09-26 да видя дали ще повлияе.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: