Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Миналата зима бях пред дилемата пелети или ТП и се спрях на ТП въздух-вода.Дали е бил правилния избор ще видиме на края на зимата :?
viewtopic.php?f=23&t=40532
kok - специалист
valqk я сподели как хвана михаля да отопляваш 30м2
filmatoplo - майстор
http://www.youtube.com/watch?v=Nm9pNe6M6LoВижте го Виадруса си работи с горелката , има и плочи в котела.
djeko - специалист
Колеги,то направо си е за хвалба моето.Сложих си вчера стаен термостат,и познайте-от 60кг пелети в момента разхода ми е около 33-35 кг.Който се чувства ,че по някакъв начин ми е помогнал-е поканен на софра :drinkers: :partyman:
шоп - майстор
djeko написа:
Колеги,то направо си е за хвалба моето.Сложих си вчера стаен термостат,и познайте-от 60кг пелети в момента разхода ми е около 33-35 кг.Който се чувства ,че по някакъв начин ми е помогнал-е поканен на софра :drinkers: :partyman:
Колега, температурите навън са плюсови!
kok - специалист
в системи от 15-20kw според мен е задължителен стайният термостат да командва котела не са толкова инертни и бързо могат да достигнат желаната температура в помещението а икономията идва от времето в което не работи котела
filmatoplo - майстор
=D> Радвам се колега , обясни как работи сега котела , колко време работи и колко почива , при какви температури на въздуха в стаите и водата в котела . :? :) .Кой модел стаен термостат .
djeko - специалист
Да така е наистина са положителни ,днес цял ден температурата на вън бе около 3 градуса,но то и преди когато ми гореше по 60 кг не бе кой-знае по студено.А както по горе казах сега е около 33-35кг за 24ч.В момента стайния термостат е настроен на 22 гр ,котела е сложен на 68гр,но работи само 18- 20 минути и около 30-35 почива.Термостата работи без проблемно,но още ни съм му настроил програмите за седмицата,и го карам на ръчен режим.Ще споделям за напред как се държи системата като цяло ,но за сега е супер. :rock:
kok - специалист
какво искаш да кажеш че е настроен на 22гр. на толкова спита котела ли? а на колко градуса го пуска? моят е настроен на 23гр спира котела и го пуска когато падне на 20гр. днес при темп. вън 2-3гр работи 4-5часа и почива към 4 часа темп на водата около 60гр понеже помпата ми е настроена на 60гр да се пуска докато завърти водата в системата и помпата изключва слет 10мин пак същата процедура а котела ми е настроено подаването почти на минимум
djeko - специалист
Още не съм си сложил термостат на помпата,но това смятам да го направя след празниците -обезателно.А на 22гр стайния програматор е настроен за в стаите.На 22,2 изключва котела ,и го включва на 21,8.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: