• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
Днес минавах покрай един магазин и мернах, че фибрана е на промоция. Дебелина 2 см. 125х60см
Казах си ето ти изолация за въздиховода. купих 2 листа.
Сега аз ще си оразмеря парчетата, ще ги нарежа. Но въпроса ми е какво лепило да ползвам за лепене фибран с фибран?
В линка за хладилната чаната май са ползвали С200. Това ли е лепилото или има и по-подходящо?
Мисля въздуховода да го положа в нещо като фибранена кутия. Слес залепването Фибран-фибран ъглите ще мина с самозалепваща се алум. лента. И после някак си ще захвана за тавана.
Явно всички сте на маса на ядйенйе и пийене :) :drinkers:
Наздраве и да ви е сладко.
Днес сложих "скелета" на куфара и поработих малко върху въздуховода.
Хвана ме яд, че няма да мога да избегна завоя нарисуван с червено.
Прикачен файл:
2912.JPG
2912.JPG (74.59 KиБ) Видяна 1738 пъти
Мислех си че Ф110-ката за мръсния канал няма да ми попречи...ама ей го на.
Има един друг вариант без този завой-но тогава вентилатора няма да се падне в срещуположния ъгъл на вратата (червения вариант , а малко встрани (синия вариант).
Прикачен файл:
2912+.JPG
2912+.JPG (31.57 KиБ) Видяна 1738 пъти
Като се има в предвид, че вентилатора ще е с дебит около 95 м3/h, а помещението е 2.3х1.8х2.6=11 м3-мислите ли че тези завои в червения вариант ще са проблем?
Друг въпрос-обикновено окачения таван на какво отстояние от тавана се пуска?
jekasus - майстор
Потърси такова коляно - http://www.moby-bg.com/product/77/82810 ... lyano.html
Таван - 12см минимум от бетона, ако е с лунички. Техните фасунги не трябва да са близо до бетона.
Благодаря Jekasus!
Дори и не подозирах, за съществуването на такова коляно. Трябва да го намеря тук в София. Ще се обадя на http://www.toplotrade.com/. Нали те се водят доставчик на Vents.

За залепването на фибран с фибран- днес намерих едно строително лепило на лакпром:
http://www.lackprom.com/produkti/detail ... D0%BE.html
Ще ползвам него. Ти ми беше казал да опаковам след изолацията с алуминиева лента...Чудя се защо точно алуминиева? тя е доста скъпа. Попаднах на едни други армирани ленти-наподоняват дебело тиксо. Нещо от рода на това:
http://www.moment.bg/index.php/lepiasht ... ower-tape/

С него не става ли?
Хм...явно в магазините, в които аз гледам-цените на алум. лента са по солени...около 14 лева за 50 м.
Здравейте и за много години.
Да сте живи и здрави :)

Имам въпрос за куфара. След като съм положил UD и CD профилите-връзката помежду им я правя сега-преди да положа ГК или това се прави едновременно с полагането на ГК?
Ако сложа винтчетата сега-структурата ще се заздрави преди полагане на ГК, но пък после винаги има шанс да уцеля винтче при полагане на ГК и последващото стягане на рапидките. Как е по правилно?
Ето и една картинка, на която съм се опитал да покажа стъпалото, което да скрие тръбата идваща от таолетната.
Прикачен файл:
2012_12_30.JPG
2012_12_30.JPG (91.9 KиБ) Видяна 1680 пъти
Челно на това стъпало ще монтирам смесителя за бидето.Стъпката ще е 20 см, т.е. точно колкото една плочка...
Нещо да ви идва като проблем на прима виста?
jekasus - майстор
Първо затваряш големия "куфар", после затваряш WC-структура и тогава вече изграждаш малкия "куфар"- картона и профили едновременно. И не го прави така висок и смесителя ще го сложиш над него, да гледа към тоалетна, по-удобно ще е за ползването.
chapara - майстор
Да дьрасна от Палма де Майорка, че не ме сдържа с това изпълнение на въздуховода

Изображение

, бях споменал, че трябва да се преработи тръбата на въздуховода, ама си остана м/у редовете.Въздуховода трябва да има възходяща градация. Сега кой как пръдне, всичко при теб ще влиза, защото възходящо е към твоята баня. Няма значение какви клапи ще слагаш :shock: :-D
Chapara,
Хубаво, че се включваш.
Ти бе споменал, че трябва да се преработи тръбата на въздуховода, ама не спомена за негативите, ако не се преработи.

Jekasus драсна една схема на евентуалната преработката и честно казано ми се видя трудна за изпълнение. Нека помисля на глас:
Ето я схемата:
Прикачен файл:
2013_01_04.JPG
2013_01_04.JPG (48.25 KиБ) Видяна 1620 пъти
Излиза, че трябва да отрежа въздуховода над тетката-това добре ще го направя с флекса.
После мога да използвам тетката и да я вдигна на необходимата височина-
и тук проблем номер 1- как ще я вкарам във магистралния въздиховод като го няма фабричното разширение?
Аз не разполагам с пистолет за горещ въздух
После ми се привижда проблем номер 2 -поставянето на муфата компенсатор...как ще я надяна-ще има ли място? Каква трябва да е последователността на монтиране на елементите? Може би първо муфата компенсатор-касимално надолу, после тетката и после вдикам нагоре компенсатора за да влесе в тетката...
Обадих се баухаус-нямат коменсатор ф160. Имали парче тръба с дължина 50 см-цена 40 лева? :?

Искам пак да прокоментираме варианта с затапване на тетката и изрязване на отвор директно във въздуховода.
Все трябва да има вариант за "умно срязване" вкарване на тръбата и уплутянване с някакъв силикон?
Моля за съветите ви, че този уикенд мисля да работя по "Нещото".
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: